Η κατάσταση στις υποδομές Υγείας στην Κεφαλονιά και όχι μόνο, έχει ονοματεπώνυμο, το περιστατικό του κ. Λουκέρη δεν θα είναι το τελευταίο…

Δυστυχώς αυτό που συνέβη στον Βαγγέλη Λουκέρη (του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση), δεν είναι κάτι το καινούργιο, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία! Χρόνια τώρα οι δομές υγείας στην Ελλάδα και στον νομό μας φυσικά, πνέουν τα λοίσθια!
Οι κυβερνήσεις μας, ακολουθώντας τις επιταγές του ΔΝΤ της Ε.Ε. και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για την υγεία (ο Άδωνις Γεωργιάδης, σαν υπουργός Υγείας, περηφανευόταν για τις απολύσεις προσωπικού, ζήλευε τον Τόμσεν που του “παίρνει όλη τη δόξα» και διαλαλούσε στα ΜΜΕ πως “Η Υγεία είναι προϊόν”). Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός, σαν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, της κυβέρνησης Σαμαρά, μας έλεγε πως “πλεονάζουν γιατροί στο Δημόσιο”, όταν ζητούσαμε γιατρούς και μας έστελναν οπλίτες “αγροτικούς”, όταν η Ε.Ε. “στη δεκαετία που ακολούθησε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, κάλεσε περισσότερες από 60 φορές τα μέλη της να περικόψουν τις δαπάνες Υγείας και να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις του κλάδου”, (αυτό ήταν το δεύτερο πιεστικότερο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης με 105 αιτήματα, ενώ ακολουθούσαν 50 αιτήματα για περικοπές μισθών και 45 για μείωση επιδομάτων σε ανέργους και άτομα με αναπηρία).
‘Οταν το στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, το πανίσχυρο λόμπι των ιδιωτικών νοσοκομείων, ξοδεύοντας κάθε χρόνο 250.000 ευρώ για την άσκηση πίεσης προς τους θεσμούς, κατάφερε να συμμετάσχει σε ορισμένες από τις σημαντικότερες συμβουλευτικές επιτροπές που καθορίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία, όταν “είναι σχεδόν αδύνατο να σκεφτεί κανείς έστω και μια απόφαση της Ε.Ε. για τον κλάδο της Υγείας που να μην ευνόησε τα συμφέροντα των πελατών του UEHP”, όταν, όταν, όταν, τότε αυτό που συνέβη στον κ. Λουκέρη, δυστυχώς, είναι “φυσικό” επακόλουθο, όλων των παραπάνω! Και με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, της πολιτικής των παλαμακίων και του δήθεν θαυμασμού για τους “ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ” και όχι της πολιτικής της πραγματικής στήριξης του ΕΣΥ, με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, με υλικοτεχνική υποστήριξη των δομών Υγείας, αυξήσεις μισθών, ιδιαίτερα στο νοσηλευτικό προσωπικό κ.αλ., τότε το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο και το περιστατικό του κ. Λουκέρη, (δεν είναι το πρώτο), δεν θα είναι και το τελευταίο! Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια που θα είναι απόρροια της κατάστασης που βρίσκεται η “Υγεία” σήμερα. Και αυτή η κατάσταση, έχει ονοματεπώνυμο! Φιλελευθερισμός λέγεται!

Τάσος Καβαλλιεράτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed