Δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε ο «αετός», σχετικά με την πρόταση που υποβλήθηκε στο Leader από το «Σπάρτο» επί των ημερών του στον Δήμο

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο στο Αργοστόλι θα τελείωνε νωρίς και… αναίμακτα, στο τελευταίο θέμα έγινε και πάλι του κουτρούλη ο γάμος με πρωταγωνιστή τον πρώην Αντιδήμαρχο όλων, Διονύση Λυκούδη.
Το θέμα είχε να κάνει με την παραχώρηση για χρήση μέρος του Κοινοτικού Κτηρίου Σπαρτιών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπάρτο, προκειμένου να έρθει η τελική έγκριση από το πρόγραμμα Leader, όπου μέσω αυτού του προγράμματος θα επισκευαζόταν το κτήριο, που είχε αφεθεί στην μοίρα του τα δέκα τελευταία χρόνια, όταν την Κεφαλονιά διοικούσε η «Ισχυρή Κεφαλονιά». Μέσα στις υποχρεώσεις ήταν η αλλαγή των κουφωμάτων που είναι όλα σάπια, βάψιμο του κτηρίου εσωτερικά και εξωτερικά και επισκευή στα ηλεκτρολογικά του. Μέρος του κτηρίου θα χρησιμοποιούσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, προκειμένου με φυλλάδια ή ακόμη και προσωπική εξυπηρέτηση να διευκολύνει με πληροφορίες τους τουρίστες ή επισκέπτες των Σπαρτιών και της ευρύτερης περιοχής. Κάτι σαν info Kiosk.
Επί διοικήσεως από την Δημοτική Αρχή Παρίση-Λυκούδη είχε γίνει η προέγκριση αυτής της χρηματοδότησης από το Leader με ημερομηνία 19/02/2019, όταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν κάτω από την επίβλεψη και την επιμέλεια της τότε Αντιδημάρχου Οικονομικών, Σοφίας Γαρμπή, στενή συνεργάτης του Διονύση Λυκούδη. Απόψε όταν ήρθε το θέμα παραχώρησης μέρος του κτηρίου στο «Σπάρτο» ο κ. Λυκούδης στην αρχή και ο Νίκος Ανουσάκης στη συνέχεια εξέφρασαν σχεδόν οργισμένα την αντίδρασή τους λέγοντας ότι ο Συμβούλιο καλείται να ψηφίσει μια παράνομη πράξη. Αυτό είναι αλήθεια, αφού σχετικός νόμος απαγορεύει στον Δήμο να παραχωρεί δημοτικά ή κοινοτικά κτήρια σε Συλλόγους. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος τους υπενθύμισε ότι η αίτηση έχει γίνει επί των ημερών τους και απλά καλείται τώρα το συμβούλιο να την διεκπεραιώσει. Αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο τον κ. Λυκούδη, την ώρα που κ. Ανουσάκης δήλωνε ότι δεν είχε ιδέα για το θέμα χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ώς… αστοχία της Δημοτικής Αρχής Παρίση, που δεν πρέπει να προχωρήσει. Μετά από έντονη λογομαχία, στην οποία πήρε μέρος και ο Σπύρος Σαμούρης, που είπε το αυτονόητο (η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήξερε, είδε και άκουσε για τον… φόνο, αλλά το άφησε να προχωρήσει) τελικά το θέμα αποσύρθηκε.
Ωστόσο, τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Σπαρτιών, Μικέλης Μαφρέδας, τονίζοντας ότι αυτό είχε ξεκινήσει επί Δημοτικής Αρχής Παρίση και οι υπεύθυνοι του Leader ήξεραν τα πάντα. «Ως πρόεδρος της Κοινότητας και ως μέλος του Συλλόγου αποφασίσαμε να κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να επισκευαστεί το κοινοτικό κτήριο. Δεν είχαμε άλλη επιλογή, αφού επί εννέα χρόνια εντάσσαμε την επισκευή του στο Τεχνικό Πρόγραμμα και η Δημοτική Αρχή Παρίση δεν έκανε απολύτως τίποτε. Ωστόσο, αν είναι παράνομο να σταματήσει εδώ η διαδικασία». Στην όλη συζήτηση που κράτησε περίπου μισή ώρα ο Αλέξανδρος Παρίσης παρακολουθούσε ατάραχος και χωρίς να συμβαίνει τίποτε την όλη διαδικασία. Μάλιστα, δύο φορές ο πρόεδρος, Νικόλας Βαλλιανάτος, θέλοντας να νουθετήσει τους Ανουσάκη και Λυκούδη έφερε ως παράδειγμα την ηρεμία του επικεφαλή της παράταξής τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed