Το παρτέρι των… ζημιών στην παραλιακή του Αργοστολίου, λάστιχα, εξατμίσεις και πολλά χαμηλά σασί αυτοκινήτων την έχουν πατήσει

Είναι η τρίτη φορά που επανερχόμαστε σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών στο Αργοστόλι. Αναφερόμαστε στο παρτέρι των… ζημιών στην μπασιά για το φέρυ μποτ του Ληξουρίου.
Ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε χθες Κυριακή στην παραλιακή, όπου αυτοκίνητο που είχε σκοπό να ταξιδέψει για Ληξούρι δεν τα κατάφερε, αφού αναγκάστηκε να επισκεφτεί σήμερα το πρωί το συνεργείο. Λόγω της κίνησης, του στριμώγματος και της μερικής ολιγωρίας του οδηγού, το αυτοκίνητο ανέβηκε στο παρτέρι, χτύπησε το λάστιχό του και το κάτω μέρος του σασί με αποτέλεσμα να υποστεί λίγες μεν, αλλά δεν παύουν να είναι ζημιές. Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα στο συγκεκριμένο σημείο, ιδιαίτερα αν στο σημείο για φόρτωση στο φέρυ μποτ είναι πάνω από πέντε-έξι αυτοκίνητα. Για διάστημα πέντε λεπτών το λιγότερο η είσοδος-έξοδος του πάρκινγκ κλείνει, ενώ καταλαμβάνεται η μία λωρίδα της παραλιακής από αυτοκίνητα που θα ταξιδέψουν, μια και δεν έχουν την δυνατότητα να μπουν στο χώρο αναμονής. Ιδιαίτερα αν εμφανιστούν ένα ή δύο φορτηγά η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Δύσκολη γίνεται και για τους πεζούς που παίζουν κορώνα-γράμματα κάποιον τραυματισμό, αφού μειώνεται πολύ η ορατότητα και οι δύο διαγραμμίσεις που υπάρχουν για τους πεζούς πάνε περίπατο. Το παρτέρι στη μέση του πουθενά, που δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό μάλλον πρέπει να φύγει για να μην προκύψει κάποιος τραυματισμός ή μεγαλύτερη ζημιά σε όχημα. Δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει η Μελέτη για το παρτέρι, στους προηγούμενους ή τους τωρινούς, ωστόσο το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να πάρει τα μέτρα του και να… ξηλώσει το παρτέρι των ζημιών. Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γίνει όταν θα ανοίξει η τουριστική περίοδος και η κίνηση γίνει ακόμη περισσότερη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed