Φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Γιώργο Ζαπάντη

Δεκάδες άτομα, φορώντας μάσκες και κρατώντας κεριά, έδωσαν το «παρών» το απόγευμα της Παρασκευής, στην εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε εις μνήμην του αδικοχαμένου Γιώργου Ζαπάντη, έξω από το σπίτι του, στην συμβολή της 150 Avenue με τον 20th Road, στο Ουαϊτστόουν.
Με τραγικά πρόσωπα την μητέρα του εκλιπόντος, Αθανασία, αλλά και τους συγγενείς και φίλους του, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια, τιμώντας την μνήμη του. Παράλληλα, ήταν και μια ευκαιρία να στείλουν – σιωπηρά αλλά ξεκάθαρα – το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως οι συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο 29χρονος ομογενής στα χέρια της Αστυνομίας, θα πρέπει να διαλευκανθούν και να αποδωθούν ευθύνες. Ο π. Απόστολος Παναγόπουλος (Πάνος), ιερατικός προϊστάμενος του Ι.Ν. Ευαγγελισμού Νέας Ιερσέης και επιστήθιος φίλος της οικογένειας Ζαπάντη, καλωσόρισε τον κόσμο, εκ μέρους της οικογένειας, ευχαριστώντας όλους όσοι έδωσαν το «παρών», αλλά και αυτούς που εξέφρασαν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους, είτε από κοντά, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. «Με το μαρτύριο που πέρασε, ο Γιώργος έγινε ένας ήρωας. Δεν συγκινούμαι συνήθως σε τέτοιες περιστάσεις, αλλά νοιώθω σαν να έχασα έναν δικό μου άνθρωπο», ανέφερε πριν αναπέμψει την προσευχή και τελέσει το καθιερωμένο Τρισάγιο. Κατόπιν, γύρισε προς την μητέρα του Ζαπάντη, λέγοντας πως «έχασα ένα κομμάτι μου και το ξέρεις εσύ κι ο Θεός», σκορπώντας την συγκίνηση.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η πρώτη ξαδέρφη του 29χρονου, Μαρίνα Ζαπάντη, η οποία κάλεσε άπαντες να προσευχηθούν για την οικογένεια. «Σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ για να τιμήσουμε την μνήμη του ξαδερφού μου, όπως είπε και ο πάτερ ήταν μια πολύ ευγενική ψυχή. Να κρατάτε την μητέρα του, Σία και την αδερφή του, Ελευθερία, στις προσευχές σας. Αναπαύσου εν ειρήνη, Γιώργο», είπε και ξέσπασε σε λυγμούς. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Βομβολάκης, που γνωστοποίησε ότι θα είναι ο νομικός της αντιπρόσωπος στην δίκη που θα ακολουθήσει. Μια μεγάλη φωτογραφία του Γιώργου Ζαπάντη, σε μαύρο φόντο, μαζί με κεριά και μια πινακίδα για την αγαπημένη του Κεφαλονιά, τοποθετήθηκε στην είσοδο, με το κοινό να γράφει τα δικά του μηνύματα συλλυπητηρίων, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Η αγρυπνία για τον 29χρονο είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Ιουνίου από τις 2 έως και τις 5 το απόγευμα, στο Γραφείο Τελετών Αντωνόπουλου, ενώ η κηδεία του την Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 9:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Ουαϊτστόουν.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed