«Τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας δικά μας», απαίτηση του ΚΚΕ να εξασφαλίσει χώρο στην πλατεία, την ώρα που ωρύεται για τους κοινόχρηστους χώρους

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι ενεργούν και κάνουν τις δουλειές τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Κοινότητα Αργοστολίου, με βάση τι τους συμφέρει και τι όχι.
Τρανό παράδειγμα αποτελεί η αίτηση των δύο Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου (Τζανάτος, Καρόγλας) να δοθεί ο χώρος στο πάνω μέρος της κεντρικής πλατείας στο ΚΚΕ για κομματική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 11 Ιουλίου μεταξύ 19:00 και 23:00. Δηλαδή, ζήτησαν να δεσμευτεί η μισή πλατεία σε ημερομηνία και ώρα που οι μαμάδες και οι πατεράδες με τα παιδιά τους βγαίνουν για να πάρουν τον αέρα τους και να περπατήσουν σε κοινόχρηστο χώρο, που πολύ πρόσφατα στοίχισε έναν… σκασμό λεφτά για να αναπλαστεί. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους κατοίκους του Αργοστολίου και τους επισκέπτες της πόλης μας, την ίδια ώρα που έχουν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης αναφορικά με τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους στο Αργοστόλι, όπου καταπατώνται από το… Μεγάλο Κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πράκτορες του ΝΑΤΟ στο νησί μας. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, την δουλειά μας να κάνουμε… Με άλλα λόγια το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση να κερδίζουν και οι υπόλοιποι να πάνε να…, για να δανειστούμε λίγο παραφρασμένη την κουβέντα του Θωμά Μητρόπουλου πριν από 20 χρόνια.
Στην Δημοτική Κοινότητα (γνωμοδοτικό όργανο) προσπάθησαν να κρατήσουν λίγο τα προσχήματα, ωστόσο το συμβούλιο κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν Λουκάκης, Ορτεντζάτος) έδωσε την έγκριση για τη κατάληψη σχεδόν της μισής πλατείας επί τέσσερις τουλάχιστον ώρες στις 11 Ιουλίου στους εκπροσώπους τους ΚΚΕ. Θα αποτελέσει μεγάλο σκάνδαλο αν η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που είναι αρμόδια να πάρει την απόφαση, δώσει το τελικό οκ για την κατάληψη. Αν αυτό γίνει ο κάθε πατέρας, η κάθε μάνα, γιαγιά και παππούς δεν θα έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν στην πλατεία της πόλης τους την συγκεκριμένη ημέρα και για συγκεκριμένες ώρες παρέα με τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους. Παράλληλα, το θέαμα με τις σημαίες του ΚΚΕ να ανεμίζουν και η μουσική στη διαπασών θα είναι αποκρουστικό για το 95% του κόσμου, με βάση τα ποσοστά των κομμάτων στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές. Επίσης, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, οι καταστηματάρχες της πλατείας θα υποστούν ακόμη μια οικονομική ήττα, αφού πολλοί δεν θα κατέβουν στην πλατεία να πιουν τον καφέ τους ή να φάνε το παγωτό τους λόγω του… θεάματος που θα αντικρίσουν.
Το κάθε κόμμα και η κάθε παράταξη στην δημοκρατία που ζούμε έχει το δικαίωμα και ομιλίες να κάνει και τα μέλη της να συγκεντρώνονται και να ανταλλάσσουν απόψεις. Δεν φταίνε όμως όλοι οι υπόλοιποι στην καρδιά του καλοκαιριού να υποστούν αυτό το δημόσιο… μαρτύριο και μάλιστα σε κοινόχρηστο χώρο, που τόσο πολύ αγαπούν και υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Άλλωστε, υπάρχουν χώροι σε ξενοδοχεία που μένουν ανεκμετάλλευτοι αυτόν τον καιρό, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικές-κομματικές ομιλίες. Αν δεν αρέσουν οι κλειστοί χώροι πολλά από τα μέλη του ΚΚΕ έχουν κτήματα, όπου άνετα μπορούν να μαζευτούν εκεί και κάτω από το φεγγαρόφωτο του Ιουλίου να αναπτύξουν τις απόψεις τους. Κανένας κοινόχρηστος χώρος της πόλης μας να μην δοθεί ξανά σε κόμματα και παρατάξεις. Οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στους πολίτες, που πληρώνουν δημοτικά τέλη για να κάνουν σε αυτούς την περατζάδα τους. Ο λόγος ανήκει πλέον στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που καλείται να κάνει το καθήκον της απέναντι στους πολίτες και επισκέπτες του Αργοστολίου.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed