Κάλεσμα του Εμπορ/κου για διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο

Η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές της ολιγαρχίας που την στηρίζουν προσπαθούν για άλλη μια φορά να βάλουν στο χέρι τη μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που αποφασίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός.
Παίρνουν νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος μπροστά στη βαθιά ύφεση που σκιάζει τις ζωές μας. Ετοιμάζουν νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα επίθεση σε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει. Θέλουν “σιγή νεκροταφείου”, τον λαό φοβισμένο, να δέχεται παθητικά το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Προσβάλλουν την νοημοσύνη κάθε μικρού επαγγελματία και εμπόρου που βλέπει την κάθε χρονιά να είναι πιο δύσκολη από την προηγουμένη. Για την αναδουλειά, τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες στον τόπο μας και σε όλη την Ελλάδα δεν φταίνε οι διαδηλώσεις!Ούτε για την υποστελέχωση των νοσοκομείων μας, των κέντρων υγείας και το νυχτερινό ξήλωμα της Μ.Ε.Θ. από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς , φταίνε οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις!
Ποιον κοροϊδεύουν;
Κλειστά μαγαζιά συναντάμε σε κάθε δρόμο, σε κάθε συνοικία της Κεφαλονιάς και σε όλη την χώρα , ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά.
Λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η οικονομική εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων με χρόνια τεχνητής τραπεζικής κρίσης που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο.
Λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων Αφεντικών που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις.
Αυτές είναι οι αιτίες που μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο, για αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω. Σε αγαστή συνεργασία με κάποιους καλοπληρωμένους από τα λεφτά μας δημοσιογράφους , αλλά και με τα παπαγαλάκια που έχει στο συνδικαλιστικό κίνημα, τους καρεκλοκένταυρους που ονειρεύονται ψηλότερες καρέκλες από αυτές που κάθονται , ενώ στην πράξη ούτε στο δάπεδο να κάτσουν δεν αξίζουν , πουλάει παραπληροφόρηση περί δήθεν προσπάθεια στήριξης των επαγγελματιών.
Η “στήριξη” όμως περιορίζεται μόνο μέχρι τις οθόνες των καναλιών της διαφθοράς για εμάς τους μικρούς. Ουσιαστικά μόνο φόλες μας μοιράζει και την ίδια στιγμή μπουκώνει χρήμα στους μονοπωλιακούς ομίλους και βέβαια τους τραπεζίτες! Το μπλοκάρισμα στην πράξη αυτού του νομοσχέδιου και της αντιλαϊκής πολιτικής που το συνοδεύει αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, βιοτέχνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Έρχονται πολύ πιο δύσκολες δυστυχώς μέρες. Για αυτό μας περιορίζουν με νόμους καταστολής. Το καλό είναι ότι είμαστε πολλοί. Ακόμα καλύτερο είναι να μείνουμε ενωμένοι κάτω από τα κοινά μας προβλήματα, με αλληλεγγύη για τον διπλανό μας.
Και να αντιδράσουμε! Αυτό μόνο φοβούνται!
Σε όλα που μας καταστρέφουν .
Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό.
Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους-σσες να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη τις 9 Ιούλη στις 8:00 το απόγευμα

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed