Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, δέκα χρόνια μετά…

Μετά από δέκα χρόνια, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται σε τελικούς πρωταθλήματος βόλεϊ Ανδρών και διεκδικούν το τρόπαιο, αλλά η μάχη των «αιωνίων» θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους. Η πανδημία δεν επιτρέπει τη συγκέντρωση κόσμου και γίνεται με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά προγνωστικά στοίχημα σήμερα ποντάρουμε… ελεύθερα.

Η ομάδα του Πειραιά έχει το πλεονέκτημα έδρας σε αυτή τη σειρά, που κρίνεται στις δύο νίκες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει την προσεχή Κυριακή στο κλειστό του Αγίου Θωμά και αν υπάρξει και τρίτο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και πάλι στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός, στο ματς που κυριαρχεί στα προγνωστικά οπαπ, μπορεί να συναντώνται μετά από δέκα χρόνια σε τελικό, αλλά έχουν φυσικά μεγάλη προϊστορία και με φόντο την κούπα έχουν παίξει έξι φορές. Τη μερίδα του λέοντος έχει ο Ολυμπιακός με τέσσερις νίκες, έχοντας… σπάσει δύο φορές την έδρα του Παναθηναϊκού ενώ οι «πράσινοι» έχουν δύο νίκες κι έχουν σπάσει μια φορά την «ερυθρόλευκη» έδρα.

Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός πέρασε το εμπόδιο του Φοίνικα με 2-1 νίκες και στοχεύει στον 30ο τίτλο στην ιστορία του (έχει 28 τίτλους εθνικών πρωταθλημάτων και έναν τίτλο πανελληνίου πρωταθλήματος). Επίσης είναι η 22η φορά που προκρίνεται σε τελικούς στα 29 χρόνια που γίνονται play offs (καθιερώθηκαν τη σεζόν 1990-91 αλλά τη σεζόν 1993-94 δεν διεξήχθησαν).

Ο Παναθηναϊκός πέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς με 2-1 νίκες και επανήλθε στους τελικούς μετά από δέκα χρόνια. Θα είναι η 11η παρουσία του στις 29 χρονιές που είχαμε τελικούς μέσω του συστήματος των play offs. Τις προηγούμενες 10 κατάφερε να πάρει τον τίτλο 4 φορές εκ των οποίων μόνο τη σεζόν 2003-04 έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed