Νέο Ιερέα απέκτησε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο μέχρι πρότινος διάκονος, Κωνσταντίνος Ζαπάντης

Έναν νέο Ιερέα είδε να εισέρχεται σήμερα στους κόλπους της η εκκλησία της Κεφαλονιάς, μιας και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Κωνσταντίνος Ζαπάντης, που επί 2,5 χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας.
Ο ναός της Μητροπόλεως γέμισε από κόσμο και προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, με πλήρη κατάνυξη τελέστηκε η χειροτονία του π. Κωνσταντίνου. Παρόντες ήταν η σύζυγός του και τα δύο παιδιά του, που δεν κατάφεραν να κρύψουν τη συγκίνησή του, αλλά και η υπόλοιπη οικογένειά του. Ο Μητροπολίτης Δημήτριος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο Ιερέα και του συνέστησε να είναι λειτουργός του Θεού, να μείνει μακριά από τις ανθρώπινες έριδες και μέσω αυτού να φέρνει τη Θεία Χάρη στο ποίμνιο της εκκλησίας. Το «άξιος», πέρα από το πλήθος κόσμου φώναξαν ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Ανουσάκης, Άγγελος Κωνσταντάκης, Γιάννης Λυκούδης και Νίκος Παπαδάτος και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή. Μετά τη χειροτονία ακολούθησε κέρασμα δίπλα στο κελί της Μητρόπολης. «Άξιος» λοιπόν ο νέος Ιερέας, που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα αναλάβει την ενορία της Σάμης, μετά την πρόσφατη αποχώρηση του π. Παϊσίου Παράσχη. Είθε να έχει τον Θεό και τον λαό στο πλευρό του ο π. Κωνσταντίνος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed