Επίσκεψη της Βουλευτού Ασπασίας Κλοκανά στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Προτεραιότητα έδωσε η νέα Τομεάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης της Νέας Δημοκρατίας, Κλοκανά Ασπασία κατά την 1η επίσκεψη της στην Κεφαλονιά στις 11 Ιουλίου, πραγματοποιώντας συνάντηση διάρκειας με τον Διοικητή του νοσοκομείου, Μεσσάρη Φώτιο, συνοδευόμενη από την Υπεύθυνη Εκλογικής Ετοιμότητας, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΔΕΕΠ Κεφ/νίας-Ιθάκης, Σμαράγδα Σαρδελή και τον στενό της συνεργάτη κο Άλκη Μουστή.
Κατά την συνάντηση ο κ. Μεσσάρης μας εξέθεσε τα χρόνια, σοβαρά προβλήματα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου εκ των οποίων έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες από τον ίδιο για την επίλυσή τους. Υπάρχουν ελλείψεις ιατρών, αυτή την στιγμή το νοσοκομείο έχει 1 Παθολόγο πρόσφατα διορίσθηκε και δεύτερος ,υπηρετεί ο ένας εκ των τριών που προβλέπει ο νόμος , με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται από την 6η ΥΠΕ περιστασιακά με δύο Αγροτικούς. Ορίζονται Παθολόγοι οι οποίοι δεν μένουν στις θέσεις τους και επίσης το Νοσοκομείο έχει μόνο 1 Αναισθησιολόγο , 2 Καρδιολόγους και 2 Χειρούργους. Έχουν ζητήσει 9 συνολικά Γιατρούς. Το Νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτω από το όριο, η επάνδρωσή του καλύπτει μόνο το 51% ενώ λόγο Covid 19 τον Φεβρουάριο έφτασε στο 55%, θέμα το οποίο έχει δημιουργήσει και μεγάλο πρόβλημα στις άδειες και στα ωράρια εργασίας.
Μας ενημέρωσε ότι έγιναν 18 προσλήψεις γι αυτό τον λόγο. Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο, αυτή τη στιγμή, έχει μόνο 2 ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια, τα οποία όπως είναι φυσικό δεν επαρκούν για να καλύψουν ολόκληρο το νησί, εξυπηρετώντας και την Ιθάκη που έχει αντίστοιχο πρόβλημα με έναν μόνο οδηγό ασθενοφόρου. Αναφερόμενη η Τομεάρχης στο κύριο θέμα που απασχολεί τους κατοίκους των νησιών – το θέμα μετακίνησης της Μ.Ε.Θ., όπως ενημέρωσε ο κος Διοικητής, η Μ.Ε.Θ. βρίσκεται στο Νοσοκομείο του Ρίου αλλά κάποια τμήματα της έχουν τοποθετηθεί και στο νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, επίσης υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση με τους Δωρητές, την οικογένεια Βεργωτή . Οι προσπάθειες επαναφοράς της Μ.Ε.Θ. στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο αποτελούν βασική μας προσπάθεια. Μας επισήμανε και φυσικά μας έδειξε τα χρόνια κτιριακά προβλήματα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, κυρίως μετά τους σεισμούς του 2014 , για το οποίο δεν έχει γίνει καμία μελέτη αποκατάστασης . Ούτε εντάχθηκε ως σεισμόπληκτο. Βασικό ζήτημα ασφάλειας, είναι το ό,τι δεν υπάρχει φύλαξη 24ωρού στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ειδικά τα βράδια να ελλοχεύει μεγάλο κίνδυνος για δολιοφθορές και κλοπές.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed