Καταγγελία για επικίνδυνα παιχνίδια με τα ρέματα στην Κοινότητα Βαλεριάνου από τον πρόεδρο Γεράσιμο Πετράτο (Σαράφη)

Ένα αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό έφτασε στην ιστοσελίδα μας από την Κοινότητα Βαλεριάνου και καταγγελία από τον πρώην πρόεδρο και νυν κοινοτικό σύμβουλο, Άθω Χιόνη.
Ο κ. Χιόνης, έμπειρος αυτοδιοικητικός στην Δημοτική Ενότητα Ελειού-Πρόννων, εκφράζει τις έντονες φοβίες του για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στο θέμα των πλημμυρών οι αυθαίρετες παρεμβάσεις του νυν προέδρου της Κοινότητας, Γεράσιμου Πετράτου. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του προέδρου παρουσιάστηκαν χθες ιδιωτικά μηχανήματα στις Ατσουπάδες που απομάκρυναν υλικά που ήταν τοποθετημένα εδώ και χρόνια μπροστά από τις μπούκες του ρέματος της περιοχής, προκειμένου να προστατεύουν και να συγκρατούν τα απίστευτα κυβικά μέτρα νερού που κατεβαίνουν από το βουνό. Σύμφωνα με τον κ. Χιόνη το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Παράλληλα προκύπτουν τρεις επισημάνσεις-απορίες:
-Απομακρύνθηκαν τα υλικά που έσωσαν την περιοχή από τις πλημμύρες
-Το τοιχίο είναι στον αέρα
-Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν τα πεύκα που είναι πλέον στον αέρα
Όπως μας δήλωσε ο κ. Χιόνης το θέμα ουδέποτε ήρθε στο Τοπικό Συμβούλιο Βαλεριάνου προς συζήτηση. Τα μηχανήματα προέβησαν, με την παρουσία του νέου προέδρου και πολλοί κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε αναστάτωση σκεπτόμενοι τις πρώτες βροχές που θα έρθουν σε περίπου ένα μήνα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed