Ολοκλήρωση ημερίδας και εκδήλωσης Healthy seas

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης διοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, ημερίδα με τίτλο «Εθνικός Δρυμός Αίνου: Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού, Φωτορύπανση και Αστροπαρατήρηση».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο αλσύλλιο του Κουτάβου, ιδανικό τόπο για το θέμα της ημερίδας. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε θεματική εκδρομή στον Γεώτοπο του Αίνου για Αστροπαρατήρηση με τη βοήθεια των ομιλητών της ημερίδας. Στην υλοποίηση της εκδήλωσης συμμετείχε και βοήθησε ενεργά και η «Τοπική Κίνηση Πολιτών ο Φάρος», την οποία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε. Την Κυριακή 26 Ιουλίου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas, ο Φορέας συμμετείχε στην εκδήλωση «Αλιεία Φάντασμα, μια αόρατη απειλή για την θάλασσα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο μπαστούνι Αργοστολίου. Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής, έγινε ενημέρωση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία στη θάλασσα, με αποτέλεσμα πολλοί θαλάσσιοι οργανισμοί να τραυματίζονται ή ακόμη και να οδηγούνται στο θάνατο. Θαλάσσιοι Δύτες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ghost Diving Foundation, που δραστηριοποιούνταν τις τελευταίες ημέρες στην θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς παρουσίασαν ένα μόνο μέρος από τα δίκτυα που ανέσυραν από το βυθό γύρω από το νησί μας.
Στο χώρο υπήρχε έκθεση φωτογραφίας, μια επιβλητική εικαστική εγκατάσταση που αποτυπώνει καλλιτεχνικά το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα από την εικαστικό Micheline Divaris – Lambert καθώς και εικαστικό παιχνίδι με την κ. Μαρίνα Στελλάτου. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του και ανανεώνει το ραντεβού του για ανάλογες δραστηριότητες, που σύντομα θα ακολουθήσουν, και για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Προτεραιότητα του Φορέα αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, στους επισκέπτες της και κυρίως στα παιδιά, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν τη φύση και τις απαράμιλλες ομορφιές που προσφέρει, κάνοντάς τους αρωγούς και συνοδοιπόρους στις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Αίνου και της ευρύτερης Κεφαλονιάς.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου
Γεώργιος Δρακάτος, Δρ. Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών του Ε.Α.Α.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed