Στον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς πήγαν οι Τσιλιμιδός, Σαμούρης και ο πρόεδρος της Θηνιάς για το θέμα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων

Επίσκεψη στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05-08-2020 από τους Αντιδημάρχους κ. Γεώργιο Τσιλιμιδό, κ. Σπυρίδωνα Σαμούρη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θηναίας κ. Παναγή Κωνσταντάτο με σκοπό την ενημέρωση του κ. Αντιεισαγγελέα σχετικά με το οξυμένο θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης παραγωγικών ζώων εντός πολλών δημοτικών κοινοτήτων και οικισμών του Δήμου μας.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου εξέθεσαν αφενός το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει εκτεταμένες φθορές σε ιδιοκτησίες αλλά και δημοσίους χώρους, λόγω της προκλητικής αδιαφορίας κτηνοτρόφων σε διάφορες περιοχές, και αφετέρου το καταχρηστικό και παράνομο κλείσιμο της διέλευσης σε κοινοτικούς δρόμους εκ μέρους αυτών. Τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα υποβάλλει έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία ώστε να διεξαχθεί έρευνα και να υπάρξουν οι όποιες νόμιμες ενέργειες για τους παραβάτες. Παράλληλα επειδή δεν διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό ώστε να δράσει αποτελεσματικά, θα κινηθεί προς την κατεύθυνση αναζήτησης παροχής υπηρεσίας από ιδιωτική εταιρεία για την περισυλλογή και μετά τις νόμιμες διαδικασίες σφαγής των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed