Ο Δήμος Ληξουρίου επέδειξε σωστά αντανακλαστικά στο άκουσμα των τριών κρουσμάτων στην πόλη, ο διοικητής του Νοσοκομείου αγρόν ηγόραζε

Η αβεβαιότητα και οι αντιφατικές πληροφορίες που προκύπτουν σε μια πανδημία μπορούν να οδηγήσουν σε σπασμωδικές αντιδράσεις και σε απειλή της κοινωνικής συνοχής και φυσικά όπως τονίζουν οι ειδικοί «Ο πανικός είναι χειρότερος από τον ιό».
Σήμερα, ενημερωθήκαμε ότι έχουμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πόλη του Ληξουρίου και για τα οποία έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ιχνηλάτισης. Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και φυσικά με το διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Μεσσάρη καθώς και με τον Αναπληρωτή διοικητή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου κ. Δημουλιό. Βέβαια πρέπει να αναφερθεί, όπως και έχετε αντιληφθεί, η επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ και εμείς ως Δήμος δεν επιτρέπεται να προβούμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, εκτός αν οι ίδιοι οι ασθενείς αυτοβούλως ενημερώσουν και ανακοινώσουν το γεγονός της ασθενείας τους.
Η ενημέρωσή μας είναι συνεχής και εκ μέρους του Δήμου έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα και με αίσθημα ευθύνης θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία ο Δήμος Ληξουρίου έλαβε όλα τα απαιτούμενα και κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για την προστασία των πολιτών και τα οποία φυσικά είναι σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους φορείς και προχώρησε στην συνεχή ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών με οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης τόσο στα social media όσο και με έντυπο υλικό. Ζητάμε από τους πολίτες να μην αποπροσανατολίζονται , να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της πολιτείας και να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα προστασίας με χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας επιδεικνύοντας ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed