Ανάπτυξη Δικτύου Πεζοπορικών Διάδρομων στο Δήμο Αργοστολίου

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αργοστολίου και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Μονοπάτια της Ελλάδας (PathsofGreece), με αντικείμενο τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και προβολή ενός διευρυμένου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στην περιοχή του Δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς.
Αναλυτικότερα οι υπηρεσίες οι οποίες θα παραχθούν από τον ανάδοχο περιλαμβάνουν:
ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Λεπτομερής καταγραφή των υπαρχουσών ορειβατικών και πεζοπορικών διαδρομών, των πολιτιστικών, θεματικών σημείων που περιλαμβάνουν, της σήμανσης που διαθέτουν και των βελτιώσεων που απαιτούνται.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
Έρευνα για μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοί του νησιού σε παλαιότερες εποχές.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Έρευνα και καταγραφή όλων των σημείων ενδιαφέροντος (μνημεία, παραδοσιακοί οικισμοί, γεωλογικά φαινόμενα, ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, κτλ) που θα μπορούσαν να ενταχθούν στις πεζοπορικές διαδρομές.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ
Σχεδιασμός και αποτύπωση με τεχνολογία GPS του τελικού δικτύου μονοπατιών (κατά ελάχιστο 50 χλμ) και των σημείων ενδιαφέροντος που θα περιλαμβάνουν. Αναλυτική περιγραφή των μονοπατιών, των σημείων ενδιαφέροντος που περιλαμβάνουν, της θεματολογίας τους και της ταυτότητας που θα έχουν.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Λεπτομερή καταγραφή των σημείων που χρήζουν καθαρισμού από βλάστηση και των κατασκευών – επισκευών που απαιτούνται με λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ
Λεπτομερής αναφορά στις ανάγκες σήμανσης (ποσότητες, λεπτομέρειες για την κάθε πινακίδα ξεχωριστά όπως κατεύθυνση, βέλος, χρόνος, μήκος κτλ.). Αναλυτικές τεχνικές προδιαγραφές.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Ολοκληρωμένη πρόταση προβολής για το δίκτυο μονοπατιών του δήμου. Δημιουργία ταυτότητας. Αναλυτικές τεχνικές προδιάγραφες για ιστοσελίδα, ηλεκτρονικές εφαρμογές, έντυπα – οδηγούς.
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
Φάκελος ώριμος προς κατάθεση στις αρμόδιες υπηρεσίες για τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις (όπως Δασαρχεία, Αρχαιολογική Υπηρεσία κτλ).
ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ
Αναλυτική κοστολόγηση της υλοποίησης του έργου και των προτεινόμενων δράσεων προβολής.
Ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές οι οποίες θα προβλεφθούν στην συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να είναι τέτοιες οι οποίες θα εξασφαλίζουν την μετέπειτα ευρωπαϊκή – διεθνή πιστοποίηση των μονοπατιών. Ο ανάδοχος, Paths of Greece (Μονοπάτια της Ελλάδας), εξειδικεύεται στην δημιουργία, ανάπτυξη και προβολή δικτύων μονοπατιών, ικανών να προσελκύσουν πεζοπορικό τουρισμό. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και προβάλλει δίκτυα μονοπατιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Εκ της Τουριστικής Επιτροπής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed