Ομαδική έκθεση με προσφορές έργων στην Villa Ροδόπη

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 8.30μ.μ. θα εγκαινιαστεί στην Σύγχρονη Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του Κώστα Ευαγγελάτου, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι ομαδική έκθεση με τα πρόσφατα εικαστικά έργα προσφοράς για τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής της.
Η συλλογή του γνωστού εικαστικού, λογοτέχνη και θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου άρχισε να δημιουργείται στα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα από προσφορές, αγορές και ανταλλαγές με συναδέλφους του. Από τότε μέχρι σήμερα στην πλειοψηφία τους τα έργα με τα οποία έχει εμπλουτιστεί η συλλογή προέρχονται από προσφορές καλλιτεχνών και συλλεκτών προς τον ίδιο και την Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη. Η νέα ομαδική έκθεση των αποκτημάτων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Ιφιγένεια Λαγάνα (1915-2004)”, που φέρει τιμητικά το όνομα της ζωγράφου, η οποία είχε προσφέρει ευγενικά στον Κώστα Ευαγγελάτο, επιμελητή των τριών μεγάλων εκθέσεων της στην Γκαλερί DADA το 1989, 1991, 1992 σημαντικά έργα της καθώς και μεγάλη συλλογή σχεδίων συμφοιτητών της από την Α.Σ.Κ.Τ. της ιστορικής γενιάς του 1930.
Επισκέψεις- Ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο 8.30 μ.μ. από 22 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου 2020. (με απαραίτητη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον covid19)

VILLA RODOPI-Summer 2020

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη,
Είσοδος από Μεσολωρά 7 και Βύρωνος,
τηλ: 26710 28501, Αργοστόλι, Κεφαλονιά.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed