Συγχαρητήρια Καππάτου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αποτελεί μια νέα σελίδα στη ζωή των μαθητών από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της πατρίδας μας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες. Εύχομαι καλή επιτυχία στις σπουδές σας και δημιουργικά φοιτητικά χρόνια. Είναι μια ευκαιρία που σας δίνεται να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο και να βοηθήσετε στον μέλλον την κοινωνία μας να πάει μπροστά. Η επιτυχία σας είναι ακόμα πιο σπουδαία αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε το 2020. Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε ριζικά τη σχολική ζωή. Σας έβγαλε έξω από το φυσικό σας χώρο, τη σχολική τάξη. Έκανε τη ζωή των γονέων σας πολύπλοκη και ανάγκασε τους καθηγητές σας να λειτουργήσουν σε ένα πρωτόγνωρο πλαίσιο. Αυτή η δύσκολη διαδικασία εύχομαι να μετατραπεί σε εφόδιο για τις σπουδές σας και όλες τις μελλοντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στη ζωή. Σε αυτούς που σας βοήθησαν να τα καταφέρετε, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στις οικογένειές σας και στους εκπαιδευτικούς που σας στήριξαν και σας προετοίμασαν, όχι μόνο φέτος, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν φέτος να πετύχουν τους στόχους τους, να θυμάστε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν κρίνουν τι θα πετύχετε στο υπόλοιπο της ζωής σας. Είτε προσπαθήσετε ξανά, είτε αποφασίσετε να διαλέξετε διαφορετικό δρόμο, η ίδια η διαδικασία του σχολείου είναι ένα πολύτιμο εφόδιο. Θα σας βοηθήσει να πετύχετε την επόμενη φορά και θα σας κάνει πιο δυνατούς για τις επόμενες προκλήσεις της ζωής. Σε ένα κόσμο που η τεχνολογία διαδραματίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο, οι επαγγελματικές ευκαιρίες σε αυτό τον τομέα και ο ρόλος της δια βίου μάθησης, εγγυώνται ότι θα σας δοθούν ευκαιρίες στο μέλλον. Χρέος της κοινωνίας μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι νέοι μας να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Σε τοπικό επίπεδο η προηγούμενη χρονιά ήταν από τις πιο επιτυχημένες σε επίπεδο στελέχωσης των σχολείων στο νομό μας και θα γίνει κάθε προσπάθεια αυτό να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Καλή σταδιοδρομία σε όλους με υγεία και δημιουργικότητα!

Παναγής Καππάτος,
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed