Διονύσης Αραβαντινός: «Αυτογκόλ Κατσιβέλη με την Αναπτυξιακή… Παλλήνης, οι απευθείας αναθέσεις και οι εξυπηρετήσεις ημετέρων»

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Κατσιβέλη να στήσει αναπτυξιακή εταιρία που “όλα θα τα σφάζει και όλα θα τα μαχαιρώνει”, απέτυχε παταγωδώς.
Το έκτρωμα, που βαφτίστηκε “Αναπτυξιακός Οργανισμός” με έδρα το Δήμο Παλλήνης στην Ανατολική Αττική και προεπιλεγμένο άγνωστης ταυτότητας διοικητικό συμβούλιο, θα καταργούσε στην ουσία το Δήμο Ληξουρίου. Θα είχε κυρίαρχο ρόλο σε όλο σχεδόν το φάσμα των αρμοδιοτήτων του Δήμου από την εύρεση επενδυτών για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας (βλέπε ξεπούλημα) και το σχεδιασμό της τουριστικής προβολής μέχρι την τεχνική υποστήριξη των έργων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή (!). Σε απλά Ελληνικά, το μόνο που δεν θα έκανε η παραπάνω εταιρία θα ήταν το μάζεμα των σκουπιδιών και η τέλεση… γάμων.
Όμως, η ανάπτυξη του Δήμου δεν θα προκύψει από τέτοιου είδους ανεξέλεγκτα μορφώματα που ακυρώνουν την αιρετή Αυτοδιοίκηση. Από την άλλη πλευρά η υποστελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων δεν μπορεί να δώσει άλλοθι για τη σύσταση δήθεν αναπτυξιακών εταιριών, που απλά υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου. Η κοινωνία της Παλλικής δεν χρειάζεται εισαγόμενους φωστήρες. Ο τόπος μας διαθέτει πληθώρα αξιόλογων στελεχών και λαμπρών επιστημόνων που μπορούν και θέλουν να εργαστούν για την ανάπτυξη του τόπου τους. Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς είναι τόσο κοντόφθαλμη, που δεν μπορεί να αντιληφθεί τα αυτονόητα. Καταλαβαίνει όμως πολύ καλά πώς να εκτελεί απευθείας αναθέσεις και να εξυπηρετεί ημετέρους, τακτικές που από την προεκλογική περίοδο μέχρι σήμερα αμείωτα συνεχίζει. Η γύμνια και η ανευθυνότητά της είναι πλέον ορατή. Κλείνοντας ένα χρόνο στο τιμόνι του Δήμου είναι φανερό ότι έχει πάρει την κατηφόρα και μάλιστα με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Αραβαντινός Διονύσης
Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed