Η κωλοτούμπα των τριών Δημοτικών Συμβούλων του Ληξουρίου, αναγκάστηκαν να επιτεθούν στον Κατσιβέλη, ενώ έχουν ψηφίσει την πρότασή του

Σχετικά με το κεντρικό θέμα συζήτησης της 23ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 31η Αυγούστου με τίτλο «Λήψη απόφασης για την έγκριση σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Σάμης & Ληξουρίου» έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω.
Κατ’ αρχάς, πιστεύουμε ότι η ένταξη και συμμετοχή του Δήμου Ληξουρίου σε κάθε αναπτυξιακό οργανισμό, που κύριο στόχο έχει την εύρεση και εξασφάλιση οικονομικών πόρων, είτε με αφ’ εαυτού τρόπο είτε σε συνεργασία με όμορους Δήμους της Κεφαλονιάς, είναι ουσιαστική και αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης στην τοπική οικονομία. Κάθε σύγχρονος Δήμος οφείλει να αξιοποιεί τη δυναμική, που του παρέχεται, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, είτε είναι εγχώριας είτε ευρωπαϊκής προέλευσης. Ιδίως για ένα νεοσύστατο Δήμο, όπως είναι ο Δήμος Ληξουρίου, θεωρούμε ότι βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ευημερίας και της βιωσιμότητας του, είναι η υιοθέτηση σύγχρονων πολιτικών που στοχεύουν στην καλύτερη αξιοποίηση προγραμμάτων με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Δυστυχώς και προς ουδεμία έκπληξη μας, η παρούσα Δημοτική Αρχή επιβεβαιώνει την πλήρη αδυναμία της να αντιληφθεί τα μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως είναι η εξασφάλιση οικονομικών πόρων. Καταδικάζουμε απερίφραστα τον απαράδεκτο τρόπο, με τον οποίο η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να φέρει προς ψήφιση ένα «πρόχειρο και κακογραμμένο» καταστατικό σύστασης αναπτυξιακού οργανισμού προ τετελεσμένων γεγονότων και δίχως να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση.
Εμείς, αποδεικνύοντας καθημερινά εντός και εκτός δημοτικών συμβουλίων, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που μας διακατέχει σε θέματα χρηματοδότησης και όχι μόνο, και δίχως να ασκούμε στείρα αντιπολίτευση, προτείναμε στο σώμα τη λεπτομερή συζήτηση και συν-διαμόρφωση των άρθρων επί του παρόντος καταστατικού, προκειμένου να διορθωθούν λάθη, να αποφευχθούν παραλείψεις αλλά και να αφαιρεθούν άρθρα που υπονομεύουν το μέλλον του Δήμου Ληξουρίου και το δημόσιο συμφέρον. Η πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή αφότου υπερτέρησε η πρόταση του κ Ρουχωτά, η οποία ήταν κατά της οποιαδήποτε ένταξης και συμμετοχής του Δήμου Ληξουρίου σε οποιοδήποτε αναπτυξιακό οργανισμό.
Κλείνοντας, πιστεύουμε ότι, ιστορική απόφαση κατά του μέλλοντος και της ανάπτυξης του Δήμου Ληξουρίου, αποτελεί η μη ένταξη και συμμετοχή του Δήμου μας σε αναπτυξιακά και επενδυτικά προγράμματα κάτι για το οποίο έχει απόλυτη ευθύνη η Δημοτική Αρχή με τον πρόχειρο τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά. Ευελπιστούμε στην μελλοντική ολοκλήρωση δημοτικών συμβουλίων που θα παράγουν μόνο πολιτική και ουσιαστικές αποφάσεις, κάνοντας όλες οι παρατάξεις την υπέρβαση και αφήνοντας στο παρελθόν και το περιθώριο μικρό-παραταξιακά συμφέροντα αλλά και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, που πιθανόν να μας θολώνει το μυαλό και να μας οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ληξουρίου
Μοσχόπουλος Ανδρέας
Γαλάτης Άγγελος
Μαρούλης Διονύσης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed