Πατρινός ήταν ο ναυαγοσώστης που γλίτωσε τον συνάνθρωπό μας χθες στον Μύρτο, «τιμή στον άνθρωπο που έθεσε την ζωή του σε κίνδυνο»

Από την Πάτρα είναι ο ναυαγοσώστης που μπήκε στη θάλασσα του Μύρτου το βράδυ της Παρασκευής για λουόμενο που δεν μπορούσε να βγει ξανά στην στεριά με αποτέλεσμα ο ναυαγοσώστης της παραλίας να πέσει στο νερό για να τον σώσει.
Λόγω, όμως, των κυμάτων ούτε ο ίδιος κατάφερε να επιστρέψει στην παραλία. Ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, χωρίς δεύτερη σκέψη πέφτει μέσα. Ήθελε να φτάσει στον νεαρό για να μπορεί να τον ηρεμήσει. Δυστυχώς η μανία της θάλασσας δεν επέτρεψε στον Ηλία, να τον φέρει στην ακτή. Παρά εκείνη τη στιγμή, όπως είπε, προσπάθησε να τον ηρεμήσει, μιλώντας του συνέχεια. Μάλιστα κάποια στιγμή η κουβέντα ήρθε και στα ποδοσφαιρικά. Μέχρι που μετά από τέσσερις περίπου ώρες, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, έφτασε από τον Πειραιά στον Μύρτο και έσωσε τους δύο άνδρες. Τόσο ο λουόμενος όσο και ο ναυαγοσώστης μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς. «Συγχαρητήρια στον Ναυαγοσώστη μας Ηλία Παπαγεωργόπουλο που αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης και υψηλής αίσθησης καθήκοντος, καθώς και σε όλη την ομάδα μας που από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες είχαμε μετά το πέρας της 7ωρης επιχείρησης αίσιο τέλος», αναφέρει η διεύθυνση της marinerescue patras.
Την δική του ανάρτηση για τον ηρωισμό του ναυαγοσώστη έκανε στο facebook ο Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου, Βασίλης Ρουχωτάς, αναφέροντας τα εξής: «Στο χθεσινό συμβάν στον Μύρτο νομίζω ότι οι ευχαριστίες, ο έπαινος και η τιμή ανήκουν πρωτίστως στον ναυαγοσώστη που θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο κράτησε τον συνάνθρωπο μας που κινδύνευε ζωντανό. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση. Βεβαίως, η Λιμενική Αρχή Κεφαλονιάς με τον επικεφαλής κ Λιμενάρχη και το πλήρωμα του Ελικοπτέρου του ΠΝ έδειξαν ακόμη μια φορά ότι οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας τιμούν τον όρκο τους και στις δύσκολες καταστάσεις και είναι πανέτοιμοι να το πράξουν απέναντι σε κάθε εχθρική επιβουλή».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed