Καμπανάκι από τον Ιατρικό Σύλλογο, «το τοξικό νέφος περιέχει μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών εξαιρετικά καρκινογόνων για τον ανθρώπινο οργανισμό»

Tο πρόβλημα των κατοίκων Αργοστολίου, Ληξουρίου και των γύρω περιοχών από την πυρκαγιά στο χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Παλλοστή δεν αφορά μόνο το μαύρισμα του ουρανού, ούτε την άσχημη μυρωδιά του καμένου, ούτε το τσούξιμο των ματιών ή τον ερεθισμό του λαιμού.
Το πρόβλημα είναι ότι η Πυρκαγιά δημιούργησε ένα τοξικό νέφος που περιέχει μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών εξαιρετικά καρκινογόνων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ουσιών που αιωρούνται στον αέρα και επικάθονται σε επιφάνειες. Καλούμε όλους τους κατοίκους των περιοχών που εκτίθενται αναλόγως των μετεωρολογικών συνθηκών, προκειμένου να προστατευθούν να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να κρατούν κλειστά παράθυρα και να χρησιμοποιούν τη μάσκα όταν κυκλοφορούν σε ανοιχτούς χώρους. Ιδιαιτέρως, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και ευπαθείς ομάδες καθώς και παιδιά να παραμένουν όσο το δυνατόν στο σπίτι, έως ότου περιοριστεί το φαινόμενο. Ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές αφενός να δράσουν άμεσα προκειμένου να σταματήσει η έκλυση του νέφους και αφετέρου να γίνουν δειγματοληψίες και χημικές αναλύσεις που θα αφορούν τον προσδιορισμό διοξινών, πολυχλωριωμένων διφαινυλιών (PCBs), πολυαρωματικών υδρογονανθράκων (PAHs), οργανικού/στοιχειακού άνθρακα καθώς και πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) και λοιπών τοξικών ουσιών.

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ      ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed