Πέντε χρόνια κάθειρξη στον αποταγμένο πυροσβέστη, που το 2017 υπό την επήρεια μέθης σκότωσε με το αυτοκίνητό του τον καθηγητή Αντώνη Δίλαλο

Πέρασαν τέσσερα χρόνια ακριβώς από την ημέρα που έφυγε για πάντα από την ζωή ένας χαρισματικός άνθρωπος και αγαπητός σε όλη την Κεφαλονιά, ο καθηγητής, Αντώνης Δίλαλος, χτυπημένος από ασυνείδητο οδηγό υπό την επήρεια μέθης, ένα δυστύχημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.
Το Μεικτό Ορκωτό της Ζακύνθου καταδίκασε σήμερα σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών τον αποταγμένο από το 2019 από την Πυροσβεστική πρώην πυροσβέστη, που το χάραμα εκείνης της ημέρας του Σεπτεμβρίου έκοψε το νήμα της ζωής του Αντώνη Δίλαλου. Το κακούργημα που διέπραξε ήταν η διατάραξη οδικής ασφάλειας με πρόκληση θανάτου, που επιτέλους, στην Ελλάδα τιμωρείται. Σύμφωνα με την νομική διαδικασία ο πρώην πυροσβέστης θα μείνει ελεύθερος μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της Έφεσης, ωστόσο, μέχρι τότε απαγορεύεται να οδηγεί οτιδήποτε έχει ρόδες και φυσικά απαγορεύεται η έξοδός του από την χώρα. Τώρα, στην περίπτωση που το Εφετείο είτε μικρύνει την ποινή, είτε την μεγαλώσει, είτε αφήσει την ίδια, ο κύριος αυτός θα εκτίσει την όποια ποινή στη φυλακή, αφού στο κακούργημα αυτό δεν υπάρχει εξαγορά. Επιτέλους, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και η πρόκληση θανάτου τιμωρείται στη χώρα μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed