Γεράσιμος Παπαναστασάτος: «Υπάρχει και ο όρος της παραίτησης, όχι μόνο τα… μισθά, παραιτηθείτε ή κρυφτείτε»

Τελικά τα μισθά που έλεγε η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά υπερισχύουν των πάντων! Ακόμη και της Δημόσιας Υγείας! Τις τελευταίες δέκα μέρες οι πολίτες του Αργοστολίου, Ληξουρίου, των χωριών της Θηνιάς και γενικά σχεδόν το ήμισυ του Νησιού έχουν εισπνεύσει οι ίδιοι και οι οικογένειές τους τοξικά αέρια που προέρχονται από την φωτιά στην Παλλοστή.
Και τι έγινε; Θα μου πείτε; Μετά από δέκα μέρες από την φωτιά που θα έλθουν και από τον Δημόκριτο για μετρήσεις οι μισοί πολίτες της Νήσου θα το έχουν ξεχάσει! Τάδε ανάφερε αξιότιμος κύριος δημοτικός σύμβουλος, πρώην ή νυν δεν εχει σημασία. Σημασία έχει η Δημόσια Υγεία! Σε άλλες εποχές, τότε που υπήρχε ο σεβασμός και η εκτίμηση στους συνανθρώπους μας οι διοικούντες την καθαριότητα στην Νήσο θα είχαν παραιτηθεί ή ο εκάστοτε Δήμαρχος θα τους είχε πάψει με πράξη του! Σήμερα όχι μόνο δεν παραιτήθηκε ουδείς, αλλά εάν δεν απατώμαι ο νυν Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ ζήτησε συγγνώμη! Συγγνώμη που δεν παραιτήθηκε! Ή μάλλον ζήτησε συγγνώμη που εξακολουθεί να λαμβάνει τα μισθά όπως και άλλοι του Δ.Σ. λαμβάνουν, αλλά φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Μήπως αντί για συγγνώμη καλύτερη θα ήταν η παραίτηση όλου του Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΔΑΚΙ και ο Δήμαρχος θα έπραττε αναλόγως! Θα τον διευκόλυναν στο έργο του! Εάν είχε συμβεί κάτι ανάλογο παλαιότερες εποχές οι ιθύνοντες, επειδή υπήρχε φιλότιμο τότε, όχι μόνο θα είχαν παραιτηθεί, αλλά θα ντρέπονταν να κυκλοφορήσουν έξω!
Σήμερα οι νυν κατ εξοχήν υπεύθυνοι στο βωμό του μισθού δεν χαμπαριάζουν! Παραίτηση; Απαγορευμένη ενέργεια! Και όχι μόνο δεν παραιτούνται όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά μιλάνε κιόλας σε διευρυμένες κουβέντες που έχουν στα καφεδάκια που πίνουν καθημερινά λες και τίποτε δεν συνέβη, λες και δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο! Η δε αντιπολίτευση, με μικρές εξαιρέσεις, επίσης σιωπά. Προφανώς δεν εισέπνευσαν τα τοξικά άρα γιατί να χαλάσουνε τις μεταξύ τους σχέσεις! Ούτε ο φίλος μου ο Αλέξανδρος μια δήλωση βρε αδελφέ για το ότι ζούμε τις τελευταίες μέρες με υπαιτιότητα όχι δική του βέβαια θυμίζοντάς του ότι εάν αυτό είχε συμβεί επί Δημαρχείας του θα είχε γυρίσει η πλατεία του Αργοστολίου ανάποδα από τις διαμαρτυρίες και ο κ. Εισαγγελέας θα είχε λάβει ουκ ολίγες μηνυτήριες αναφορές προερχόμενες από παντού, από τα Μέσα, από συμβούλους, από τοπικούς άρχοντες, από επιστημονικούς συλλόγους! ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ!
Κύριοι της καθαριότητας και αναφέρομαι στους διοικούντες όχι στο προσωπικό που δίνει την μάχη κάθε μέρα, υπάρχει χρόνος για αληθινή συγγνώμη που θα συνοδεύεται από την παραίτησή σας, να βγάλετε και τον Δήμαρχο από την δύσκολη θέση του. Θα εκτιμηθεί δεόντως η ενέργειά σας αυτή και θα μετρήσει στο μέλλον για την προσωπικότητά σας ενθυμίζοντάς σας ότι τα μισθά έρχονται και παρέρχονται, το ήθος όμως και ο σεβασμός μένουν! Διαφορετικά την Δευτέρα που θα έλθουν από τον Δημόκριτο τραβήξτε μια φωτογραφία όλοι μαζί με ωραία φωτογένεια χωρίς καπνούς και τοξικά και γράψτε από κάτω ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, π. πρόεδρος Δ.Σ. Κεφαλονιάς

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed