Μεγάλη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για την σωρό του Δημητρίου Βαγγελάτου (Νταρά) που έρχεται στην Κεφαλονιά, την Κυριακή η κηδεία στη Σάμη

Μεγάλα γραφειοκρατικά προβλήματα έχουν προκύψει αναφορικά με την μεταφορά της σωρού του συμπατριώτη μας πρώην Προξένου της Ελλάδας στη Ζάμπια, Δημητρίου Βαγγελάτου (Νταρά) στην Κεφαλονιά.
Η οικογένειά του, η σύζυγός του, Άννα Μαρία Λυκιαρδοπούλου, τα παιδιά του, Αλέξανδρος και Ευθύμιος, αλλά και η αδελφή του, Μαρία Βαγγελάτου (Νταρά), η αρχιτέκτονας που ζει μόνιμα στη Σάμη, έχουν μπλέξει σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας, όπου εδώ και μια εβδομάδα προσπαθούν να φέρουν τη σωρό του 67χρονου Δημητρίου στην Κεφαλονιά για να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και να γίνει η ταφή. Λόγω του ταραγμένου συστήματος σε πολλές χώρες ελέω κορωναϊού και των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τις αεροπορικές εταιρίες, η σωρός του εκλιπόντος αυτή την ώρα βρίσκεται… αποθηκευμένη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και περιμένει πτήση για την Ελλάδα. Η ταλαιπωρία που έχει υποστεί η οικογένειά του είναι απίστευτη μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με αυτά που μας είπε η συντετριμμένη αδελφή του Μαρία, ευελπιστεί ότι μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι να έχει φτάσει η σωρός του αδελφού της στη γενέτειρά του, προκειμένου να ακολουθηθεί όλο το χριστιανικό πρωτόκολλο και να ταφεί με την τις τιμές που του αξίζουν. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν στα χρονικά τέτοια γραφειοκρατία για κάποιον διπλωμάτη που πέθανε στο εξωτερικό. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και την Κυριακή να τελειώσει μια και καλή το δράμα της οικογένειας Βαγγελάτου (Νταρά) από την Σάμη.

Σημείωση: Εκ παραδρομής γράφτηκε στο αρχικό ρεπορτάζ για μερική αδράνεια των ελληνικών αρχών. Ίσα-ίσα το Προξενείο της χώρας μας στην Ζάμπια από την πρώτη στιγμή έκανε τα πάντα για να φτάσει η σωρός του εκλιπόντος το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed