Οι ξηλωμένες στέγες και τα καράβια στην… στεριά στην Αγία Ευφημία, ένα χιλιοπαιγμένο έργο που με μαθηματική ακρίβεια το ξαναζούμε

Μια βραδιά απόλυτης καταστροφής για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Μεγάλα τα προβλήματα στα χωριά με ξηλωμένες στέγες, την Αγία Ευφημία να γίνεται ξανά θεατής στο ίδιο έργο, αλλά και μεγάλες ζημιές σε Σταυρό και Φρίκες.
Πρέπει άμεσα να εγκατασταθεί στα νησιά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών – ειδικά τώρα που πλέον ενεργοποιείται η διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας. Είναι βέβαιο πως για κάποιες οικογένειες υπάρχει θέμα στέγασης και πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα με κάλυψη ενοικίου. Η Σία Κακαβά είναι μόνη μηχανικός της ΔΑΕΦΚ στο Ληξούρι αυτή τη στιγμή, έχει τεράστια πείρα από τους σεισμούς, αλλά χρειάζεται προσωπικό άμεσα. Παράλληλα πρέπει να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες για υλικές ζημιές και οικοσκευή όπου χρειάζεται, όπως έγινε στις πλημμύρες της Χαλκιδικής τον Ιούνιο του 2019. Ωστόσο, το πιο βασικό και αφού έχουν ήδη κηρυχθεί τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν από την έλευση του «Ιανού» είναι Περιφέρεια, Δήμοι και Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών να προχωρήσουν άμεσα τα έργα που αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία με κατεπείγουσες διαδικασίες. Είναι δυστυχώς χιλιοπαιγμένο το έργο και με μαθηματική ακρίβεια θα το ξαναδούμε.

Γιώργος Κοκκόλης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed