Αθώοι οι πρώην πρόεδροι του Λιμενικού Ταμείου, Ελπίδα Κατσαΐτη και Γιώργος Τζωρτζάτος για το «έγκλημα» της απιστίας κατ εξακολούθηση στη θητεία τους

Ένα κεφάλαιο του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς-Ιθάκης έκλεισε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα των Δικαστηρίων στο Αργοστόλι. Αθώοι κρίθηκαν οι δύο πρώην πρόεδροι, Ελπίδα Κατσαΐτη και Γιώργος Τζωρτζάτος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. στις δύο αυτές περιόδους.
Ήταν ένα κεφάλαιο από τα πολλά που έχουμε παρακολουθήσει και από αυτά που ενδεχομένως να παρακολουθήσουμε στο μέλλον και αφορούσε την περίοδο 2012-2015 όταν πρόεδροι στο Λιμενικό Ταμείο ήταν η Ελπίδα Κατσαΐτη και ο Γιώργος Τζωρτζάτος. Αμφότεροι, μαζί με τα Δ.Σ. εκείνης της περιόδου είχαν κατηγορηθεί για το έγκλημα της απιστίας κατ΄εξακολούθηση, μετά από καταγγελίες που έγιναν στον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Η δίκη κράτησε περίπου δύο ώρες και οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, αφού το κατηγορητήριο κατέπεσε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αφού δεν υπήρχε έγκλιση-μήνυση από το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο. Αποδείχθηκε ότι τόσο οι δύο πρώην πρόεδροί του όσο και τα Δ.Σ. τους συμβούλια δεν ζήμιωσαν το Λιμενικό Ταμείο ούτε ένα ευρώ κατά την διάρκεια της θητείας τους. Αμέσως μετά την απαλλαγή τους μιλήσαμε και με τους δύο που μας είπαν:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ: Ήταν μια άδικη και αίολη κατηγορία, που ξέρω από που προερχόταν και φτάσαμε σήμερα να δικαζόμαστε για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Ήταν μια πολιτική δίωξη στο πρόσωπό μου, μια δίωξη που δεν πέρασε, αφού αποδείχθηκε η αθωότητά μου. Κύριος πήγα και κύριος έφυγα από το Λιμενικό Ταμείο, αφήνοντας μάλιστα το ταμείο με περισσότερα χρήματα στην επόμενη διοίκηση από αυτά που βρήκα. Δικαίωση είναι η μόνη λέξη.
ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ: Eκείνος που έστησε όλη αυτή την ιστορία βρέθηκε και ο ίδιος κατηγορούμενος χωρίς καν να το περιμένει. Με δόλια απόκρυψη στοιχείων δεν μπορείς να στήνεις κατηγορίες και να σπιλώνεις ανθρώπους. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι το ψέμα θα αποκαλύπτετο πολύ σύντομα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη για την δικαίωσή μου. Μια ακόμη από τις πολλές διώξεις του γνωστού συστήματος σε βάρος μου έπεσε στο κενό. Όποιος έχει καθαρά χέρια δεν φοβάται τους έχοντες καταλερωμένη την φωλιά τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed