Ο διαφορετικός εορτασμός της Παναγίας της Δραπανιώτισσας, δεν θα γίνει λειτανία, η εικόνα μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στον Άγιο Σπυρίδωνα

Έναν εντελώς διαφορετικό εορτασμό της Παναγίας της Δραπανιώτισσας ζήσαμε σήμερα το πρωί, αφού τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωναϊού και η διακοπή ρεύματος είχα ως αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το μεγάλο αυτό πανηγύρι του Αργοστολίου.
Στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος με παρουσία ελάχιστου κόσμου και απουσία σύσσωμης σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας. Το παρόν έδωσαν μόνο ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας, Θεόδωρος Αλυσανδράτος. Ήταν μυσταγωγική η σημερινή τελετή και εδώ οφείλουμε να αποδόσουμε τα… εύσημα στην ΔΕΗ, που για ακόμη μια φορά, μετά την χθεσινή βροχή, έχει αφήσει το νησί χωρίς ρεύμα. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος τέλεσε την Δέηση προς την Παναγία και η εικόνα Της μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο του Δήμου, συνοδευόμενη από τους δύο αιρετούς στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι. Εκεί θα μείνει για προσκύνημα μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, όπου κατά τον ίδιο τρόπο θα γυρίσει στο Δράπανο. Απόψε το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η Παράκληση προς την Παναγία την Δραπανιώτισσα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed