Επικάθιση δύο Ι/Φ σκαφών στο λιμάνι του Αργοστολίου

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας για πιθανή επικάθιση ιστιοφόρου σκάφους σε λασπώδη πυθμένα του λιμένα Αργοστολίου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το ιστιοφόρο ”LA SCALOPE” σημαίας Γαλλίας, με τρεις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, είχε επικαθήσει σε αβαθή (λασπώδη πυθμένα) στην περιοχή πλησίον της γέφυρας ”ΔΕΒΟΣΕΤΟΥ” του λιμένα Αργοστολίου, λόγω αιφνίδιων δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα Αργοστολίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
Επίσης, ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας για πιθανή επικάθιση ιστιοφόρου σκάφους σε λασπώδη πυθμένα του λιμένα Αργοστολίου. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το ιστιοφόρο ”UAJJAYI” σημαίας Γαλλίας, με τέσσερις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, είχε επικαθήσει σε αβαθή (λασπώδη πυθμένα) στην περιοχή πλησίον της γέφυρας ”ΔΕΒΟΣΕΤΟΥ” του λιμένα Αργοστολίου, λόγω αιφνίδιων δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ ”ΜΑΚΗΣ” Ν.Α. 546 και ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στο λιμένα Αργοστολίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed