Η Κεφαλονιά στο Λε Μαν, ο πρώτος Έλληνας οδηγός που έτρεξε στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Λε Μαν ήταν ο συμπατριώτης μας, Ανδρέας Λασκαράτος

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο διεθνούς φήμης συμπατριώτης μας οδηγός Ανδρέας Λασκαράτος έγινε ο πρώτος Έλληνας που εκπροσώπησε την χώρα σε ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα, τον 24ωρο Αγώνα Αντοχής Le Mans.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε φέτος στο θρυλικό Circuit de la Sarthe, στην ομώνυμη γαλλική πόλη του Le Mans χωρίς κοινό, λόγω των μέτρων ασφαλείας για την COVID-19. Μετά από 24 ώρες συνεχόμενης οδήγησης και πολλές εναλλαγές οδηγών, η ομάδα του Ανδρέα Λασκαράτου τερμάτισε στην 16η θέση, μεταξύ των 62 ομάδων και των 180 οδηγών που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση και αποτελούν την αφρόκρεμα των οδηγών ταχύτητας στην κατηγορία τους. O ΕΟΤ συνεχίζει να στηρίζει τη συμμετοχή του Έλληνα οδηγού σε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος, διακρίνοντας και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες προβολής του ελληνικού τουρισμού σε εκατοντάδες εκατομμύρια λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Le Mans μεταδίδεται ζωντανά σε περισσότερα από 80 τηλεοπτικά κανάλια, ενώ δίνουν το «παρών» 996 μέσα ενημέρωσης. Οι συνολικές θεάσεις του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος αγγίζουν τα 900 εκατομμύρια, ενώ σε πολλά εκατομμύρια υπολογίζονται οι αλληλεπιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Le Mans ανήκει στην «Αγία Τριάδα» των αγώνων μαζί με το Grand Prix του Μονακό και τα 500 μίλια της Indianapolis. Είναι ο παλαιότερος αγώνας αντοχής, καθώς διεξάγεται από το 1923. Αποτελείται από δύο κατηγορίες αγωνιστικών αυτοκινήτων: Τα «πρωτότυπα» και τα GT Endurance. Μάλιστα, τα «πρωτότυπα» όχι μόνο μοιάζουν με Φόρμουλα 1 αλλά πλησιάζουν και σε επιδόσεις, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 340 χλμ. ανά ώρα. Στη φετινή διοργάνωση τηρήθηκαν πιστά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο Ανδρέας Λασκαράτος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν μια φοβερή εμπειρία και στιγμή συγκίνησης να έχουμε την ελληνική σημαία στον τερματισμό. Τώρα είμαστε ήδη έτοιμοι να ξεκινήσουμε την προετοιμασία ώστε για το LeMans τον Ιούνιο 2021 να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τον ΕΟΤ για την υποστήριξη».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed