Εκεί όπου «η Φύση υποκλίνεται στο Μεγαλείο του Ανθρώπου» Αγία Ευφημία ώρα μηδέν, κουβέντες χιλιοειπωμένες αλλά πολύτιμες

Όταν η φύση ηχηρά, επιβλητικά, εμφανίζει την ανυπέρβλητη δύναμή της, τότε ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την ουσιαστική του μικρότητα στο μεγαλείο του κόσμου που τον περιβάλλει.
Η έπαρση και η ψευδαίσθηση της παντοκρατορίας του στον πλανήτη ισοπεδώνεται εν μία νυχτί, κρούοντας του τον κώδωνα του κινδύνου για εκείνα , τα ακόμη μεγαλύτερα, τα ασύγγνωστα καταστροφικά που μπορεί να ακολουθήσουν. Άλλο η καταστροφολογία κι οι θεωρίες συνομωσίας, ασφαλώς άλλο η πρόληψη, άλλο ο σεβασμός κι η αλληλέγγυα συνεργασία. Δεν μπορούμε να θωρακιστούμε στο άγνωστο, όμως μπορούμε να μην προκαλούμε οι ίδιοι το μένος της φύσης, με καταχρηστικές παρεμβάσεις .Οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε την έλλογη δύναμη του ίδιους μας, για να περισώσουμε, να διατηρήσουμε ένα υγιές περιβάλλον ,θέτοντας τις βάσεις για μια ουσιαστική και αποτελεσματική αναχαίτιση μια ενδεχομένης επέλασης ενός νέου κύματος ακραίων φαινομένων παντός είδους. Κουβέντες χιλιοειπωμένες αλλά πολύτιμες.
Όπως πολύτιμη είναι και η ομαδική από κοινού προσπάθεια όλων μας, ειδικά όταν μετατρέπεται σε επώδυνη αναμέτρηση, με τον χρόνο, τον προσωπικό κάματο, τα δυσχερή καιρικά φαινόμενα. Συγκινητικά πολύτιμη είναι η δύναμη, η ατελεύτητη δύναμη, που αντλείται μαγικά από την εφεδρεία ανθρώπων υπερ-εξαντλημένων αλλά απίστευτα πιστών σε έργα προσφοράς, εκπληκτικά αποτελεσματικών στην τιτάνια εκστρατεία αποκατάστασης και ανάκαμψης των πληγέντων περιοχών. Άλλωστε η δυναμική, η ευφυΐα, η νίκη το είδους μας, στις μάχες της ζωής κατακτάται όταν, παλεύουμε χέρι-χέρι, για σκοπό ιερό, σκοπό ευλογημένο και συνετό. Ιδού ένα παράδειγμα από την πρόσφατη θεομηνία, εργάτες και μηχανήματα δουλεύουν νύχτα μέρα κυριολεκτικά, νύχτα μέρα αψηφώντας κάθε εμπόδιο, φυσικό, χρονικό, σωματικό, για την αποκατάσταση της σπηλαίωσης του λιμανιού της Αγίας Ευφημίας. Εκεί η φύση είναι πλέον εκείνη που «υποκλίνεται στο μεγαλείο των ανθρώπων», ανθρώπων απλών, ανθρώπων καθημερινών, ανθρώπων του μόχθου. Ανθρώπων! Οι εικόνες συγκλονιστικές αποτυπώνουν ρεαλιστικά, ζωντανά αυτό που δεν περιγράφουν οι λέξεις.

ΣΑΜΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed