Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Σύμφωνα με το Π.Δ.:1/2007 καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών (Φ.Ε.Κ. 1 Α΄/2-1-2007), με το οποίο έχει καθορισθεί το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, ο τρόπος οργάνωσης.
Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του ανωτέρου Προεδρικού Διατάγματος, ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Νομού, στο Αργοστόλι, στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, και θα περιλαμβάνει τα εξής:
Ώρα 10:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.
Ώρα 10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ, από τον Αντιπεριφερειάρχη των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι πάγιοι αποδέκτες των προγραμμάτων επισήμων εορτών και εκδηλώσεων και οι πολίτες.
Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και τα της Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας.
Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων, μέχρι και την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στα τηλέφωνα 2671360530-531. Τελετάρχης ορίζεται η Ευαγγελία Σαμόλη, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς.
Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed