Καταγγελία στη Βουλή δύο Βουλευτών για αναγλησία του ΕΟΠΥΥ Κεφαλονιάς απέναντι στους καρκινοπαθείς του νησιού μας

Επερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό έκαναν χθες δύο Βουλευτές του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ο Νίκος Παπαναστάσης αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ Κεφαλονιάς σχετικά με τους καρκινοπαθείς.
Συγκεκριμένα οι δύο Βουλευτές καταγγέλλουν την διευθύντρια του τοπικού ΕΟΠΥΥ, Σπυριδούλα Τουμαζάτου και μάλιστα με σκληρά λόγια, για το γεγονός ότι δεν δέχεται τις γνωματεύσεις των διευθυντών του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς του νησιού μας να μην μπορούν να λάβουν την χρηματική αποζημίωση που θα έπρεπε για να κάνουν την χημειοθεραπεία τους στην Αθήνα. Αν αληθεύουν αυτά που καταγγέλλουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι δύο Βουλευτές τότε μιλάμε για κατάσταση πρωτοφανούς αναλγησίας εις βάρος μιας ευαίσθητης ομάδας του πληθυσμού από την κα Τουμαζάτου. Η διευθύντρια έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει καλεστεί από το Υπουργείο να εκθέσει τις απόψεις της επί του σημαντικού αυτού ζητήματος. Καλό όμως είναι να απαντήσει δημόσια για την τακτική που ακολουθεί, αφού δεκάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και ο κορωναϊός έχουν γονατίσει τα περισσότερα στρώματα της κοινωνίας μας. Η Επερώτηση των Βουλευτών καταλήγει:
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν ώστε:
Να γίνονται αποδεκτές από τον ΕΟΠΥΥ Κεφαλονιάς οι ιατρικές γνωματεύσεις των Διευθυντών του «Μαντζαβινάτειου» Νοσοκομείου Ληξουρίου και των άλλων δομών υγείας, που εξετάζουν ασθενείς στο ΓΝΚ.
Να παρέχεται, στην πράξη, απρόσκοπτη δυνατότητα στους καρκινοπαθείς να επιλέγουν το μέσον μετακίνησής τους.
Να καλύπτεται το σύνολο των εξόδων μετακίνησης, με κάλυψη και της μετακίνησης εντός των πόλεων προς τα Νοσοκομεία που απαιτείται να μεταβούν.
Να σταματήσει η απαράδεκτη πρακτική για καταβολή των εξόδων μετακίνησης μόνο με την επιστροφή στην Κεφαλονιά.
Να καλύπτεται το σύνολο των προνοιακών αναγκών των ασθενών.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed