Κάτω τα ξερά σας από τα βουνά μας και τα νησιά μας

Δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη οι λάσπες από τα χωριά τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις των πληγωμένων περιοχών των νησιών μας από την πρόσφατη κακοκαιρία και νέο πακέτο ανεμογεννητριών, επιδιώκεται «άρον- άρον» να εγκατασταθεί στους ορεινούς όγκους, της ήδη φορτωμένης περιοχής του Δήμου Σάμης με ανεμογεννήτριες , που αποτελούν αδιαμφισβήτητα την βασική αιτία δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή.
To Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων που πρόσφατα συγκροτήθηκε προκειμένου να διεκδικήσει την αποκατάσταση των καταστροφών και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες, σημαίνει Συναγερμό. Καλεί όλο το λαό των νησιών μας να μην αποδεχτεί το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα. Πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσουμε την «ανάπτυξη» που αφορά στα κέρδη των βαρόνων των ανεμογεννητριών, που βγαίνουν μέσα από τον βιασμό του περιβάλλοντος και τις λάσπες που γεμίζουν κάθε τόσο τα σπίτια των κατοίκων και των μικρών επαγγελματιών των νησιών μας.
Όλες οι κυβερνήσεις (Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και τα στηρίγματά τους στην τοπική Διοίκηση (ΠΙΝ και Δήμοι) έχουν αποφασίσει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων που ακουμπά τουλάχιστον στην περιοχή της Πυλάρου με 90 χιλ στρέμματα κάλυψη μέχρι και 39,45% !!! Να σταματήσουν επιτέλους να αδειοδοτούν και να διευκολύνουν την άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων, στο όνομα της οικολογικής και «καθαρής» ενέργειας, που βρωμίζουν και υποβαθμίζουν την ζωή και τις περιουσίες μας. Είναι η ώρα της γενικευμένης αντίδρασης του λαού. τώρα που αποκαλύπτονται πόσο δεσμευμένοι είναι στο άρμα της «ανάπτυξης» (ανεξάρτητα από τον προσδιορισμό της δίνουν «δίκαιη», «βιώσιμη» κ.α. για να κρύψουν ότι είναι καπιταλιστική και αφορά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τον ίδιο που πλήττεται απανωτά και ανηλεώς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να μην ξεφορτώσει το πλοίο των επίδοξων «επενδυτών» το επικίνδυνο φορτίο του στο λιμάνι της Σάμης. Φορτίο το οποίο φρόντισαν άρον –άρον να φτάσει στην Κεφαλονιά για να προλάβουν τις αντιδράσεις, εκμεταλλευόμενοι την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Λιμενικού ταμείου που συγκροτούν οι εκπρόσωποι των Δήμων της Κεφαλονιάς μεταξύ αυτών και του Δήμου Σάμης αλλά και άλλων παρατάξεων (μόνο ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης διαφώνησε και κατάγγειλε την παραπάνω απόφαση), που τώρα και εκ των υστέρων μετά την κινητοποίηση του λαού αντιδρούν.
Καλούμε το λαό των νησιών μας να πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δίνουμε πρώτη δυναμική απάντηση με την συμμετοχή μας στο Λιμάνι της Σάμης μαζί με όλο το λαό για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Συνεχίζουμε με την ήδη προγραμματισμένη συγκέντρωση της Επιτροπής Φορέων την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, 13.30 μ.μ. έξω από την Αντιπεριφέρεια για να απαιτήσουμε, μαζί με τα άλλα αιτήματά μας ( άμεση επίλυση όλων των συνεπειών της πρόσφατης κακοκαιρίας, των υγειονομικών ζητημάτων στο νομό μας και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων στην εκπαίδευση) και την μη εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed