Δυνατότητα για τα νησιά μας να χρηματοδοτήσουν νέες σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση και την ασφάλεια των υποδομών

Δυνατότητα για τα νησιά μας να χρηματοδοτήσουν νέες σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση και την ασφάλεια των υποδομών
Ολοκληρώθηκε σήμερα η διήμερη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με επικεφαλής τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.
Τον Υπουργό συνόδευσαν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Βίκυ Λοϊζου και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Χθες 8.10 το κυβερνητικό κλιμάκιο:
Συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης στο Αργοστόλι, παρουσία της Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών, των Δημάρχων και φορέων του νομού μας.
Συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αργοστολίου.
Επισκέφθηκε το Ληξούρι.
Παραβρέθηκε σε εκδήλωση στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι για τη βράβευση του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σήμερα 9.10 το κυβερνητικό κλιμάκιο:
Επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Αργοστολίου και επιθεώρησε τον παρακείμενο λιμενικό χώρο.
Επισκέφθηκε τον Μύρτο, την Άσσο και την Αγία Ευφημία, όπου ενημερώθηκε για τις καταστροφές, ιδίως σε τμήματα του οδικού δικτύου.
Επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το Λιμεναρχείο Σάμης.
Επισκέφθηκε την Ιθάκη και παραβρέθηκε σε διευρυμένη σύσκεψη παρουσία του Επάρχου, του Δημάρχου και φορέων του νησιού.

Η επίσκεψη του Υπουργού κ. Πλακιωτάκη συνοδεύτηκε από σημαντικές ανακοινώσεις για τα νησιά μας. Η σημαντικότερη από όλες αφορά μια ολοκληρωμένη δέσμη έργων άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ σε όλο το νομό για την υδατική πολιτική, με μονάδες αφαλάτωσης στο Ληξούρι, την Άσσο και την Ιθάκη, καθώς και την αξιοποίηση γεώτρησης στα Ομαλά. Στην Άσσο συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα το Υπουργείο να αναλάβει την κατασκευή και του δικτύου ύδρευσης.
Οι ανακοινώσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα της προεργασίας και των διαδοχικών μας συναντήσεων με τον κ. Πλακιωτάκη και την κ. Καλογήρου τους προηγούμενους μήνες, στις οποίες συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών μας. Αυτό το πετύχαμε με τη συνεργασία όλων και στο μέλλον θα έχουμε ανάλογες ανακοινώσεις από την προεργασία που γίνεται και με άλλα Υπουργεία.
Ο Υπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο επικεντρώθηκαν στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα «Ιανό» και δεσμεύτηκαν να σταθούν δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα αντανακλαστικά που δείχνει η κυβέρνηση είναι πολύ καλύτερα σε σύγκριση με ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανακοίνωση του κ. Πλακιωτάκη για τη λειτουργία του ianos-aid.services.gov.gr για την άμεση καταβολή της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πλακιωτάκη, όπως και τις κυρίες Καλογήρου και Λοϊζου και τους κυρίους Κυριαζόπουλο και Τριαντόπουλο. Συνάντησαν όλους τους αιρετούς των νησιών μας, μίλησαν με φορείς και κατοίκους, είδαν όλα τα προβλήματα από κοντά. Δημιουργείται η δυνατότητα για τα νησιά μας να χρηματοδοτήσουν νέες σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση και την ασφάλεια των υποδομών.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed