Περίεργη ιστορία με 31 μετανάστες εκτυλίχθηκε σήμερα στην Κεφαλονιά, Ουκρανοί οι δύο διακινητές γνωστοί στις αρχές από μέρες πριν

Μια… περίεργη ιστορία διακίνησης προσφύγων και μεταναστών εμφανίστηκε σήμερα στην Κεφαλονιά, με τους άνδρες του Λιμεναρχείου Αργοστολίου να εντοπίζουν σκάφος ανοικτά του Γέρο Γόμπου που μετέφερε 31 άτομα.
Σύμφωνα με την καταγραφή που ακολούθησε από τους άνδρες του Λιμενικού οι μετανάστες δήλωσαν εθνικότητα Τουρκίας, Αφγανιστάν και Ιράκ. Στο σύνολό τους είναι 31 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση υγειονομικού κλιμακίου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αργοστολίου και της Περιφέρειας έδωσαν κουβέρτες και τρόφιμα στους ανθρώπους αυτούς, που βρίσκονται στο αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας στα Σβορωνάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν οι δύο διακινητές που είναι Ουκρανοί. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή μοιάζει να είναι λίγο περίεργη, αφού οι κινήσεις των μεταναστών, αλλά και των Ουκρανών διακινητών ήταν γνωστές από μέρες. Το σκάφος απέπλευσε από την ηπειρωτική Ελλάδα (πιθανόν από ακτή της Πελοποννήσου) με προορισμό την Ιταλία. Τα 31 άτομα θα περιμένουν την απόφαση του Εισαγγελέα για το αν θα αφεθούν ελεύθεροι με προσωρινά χαρτιά ή θα παραδοθούν στην αστυνομία για διοικητική απέλαση. Όσο αφορά τους δύο διακινητές, σε αυτούς θα αποδοθούν κατηγορίες και το πιθανότερο είναι να προφυλακιστούν μέχρι την ημερομηνία της δίκης τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed