Ποιοί ντόπιοι Παραγωγοί μένουν εκτός πληρωμής Αγροτικών Επιδοτήσεων μετά από διασταυρωτικούς ελέγχους του Οργανισμού Πληρωμών

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αργά χθες (Τετάρτη 21.10.20) απόγευμα ξεκίνησε η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ντόπιων Παραγωγών η προκαταβολή (70%) της Βασικής ενίσχυσης έτους 2020.
Επιπλέον ανακοινώθηκε και ποιές κατηγορίες δικαιούχων μένουν εκτός, καθώς μετά από διασταυρωτικούς ελέγχους του Οργανισμού Πληρωμών βρέθηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή/και ολικά την πληρωμή των. Τα ειδικά αυτά ευρήματα αφορούν κυρίως σε:
1) Παραγωγούς με δικαιούμενο ποσό Βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250€. Εφόσον μετά τον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών, το συνολικό ποσό τους είναι μεγαλύτερο των 250€, θα πληρωθούν στην εκκαθάριση.
2) Παραγωγούς που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού βάση ελέγχου των οικονομικών τους στοιχείων φορολογικού έτους 2019 που διενεργείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών.
3) Παραγωγούς για τους οποίους εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων Μεταβίβασης Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης.
4) Παραγωγούς που δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν στην Αίτηση Ενίσχυσης με την Τράπεζα.
5) Παραγωγούς που κρίθηκαν μη δικαιούχοι λόγω μεγάλης απόκλισης μεταξύ δηλωθέντων και προσδιορισθέντων στοιχείων.
6) Παραγωγούς με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας για το σύνολο ή μέρος των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στην Αίτηση Ενίσχυσης σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε.
7) Παραγωγούς που έχουν δηλώσει ενοικιαζόμενο ιδιωτικό βοσκότοπο, με εκκρεμή τεκμηρίωση ιδιοκτησίας.
Για διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι ΘιακοΚεφαλονίτες Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed