Το καράβι με τις ανεμογεννήτριες έφυγε από τη Σάμη, θα επιστρέψει ξανά τον Νοέμβριο, 360.000 ευρώ θα στοιχίσει στον Δήμο Σάμης

Μπορεί το καράβι που ήταν γεμάτο ανεμογεννήτριες να εγκατέλειψε πριν από λίγη ώρα το λιμάνι της Σάμης, μετά από 18 ημέρες παραμονής του εκεί, ωστόσο η εταιρία δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Δημήτρη Καραγκουλέ, το πλοίο με τις ανεμογεννήτριες θα επιστρέψει στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει την δουλειά του, που είναι η εκφόρτωση των ανεμογεννητριών. Ποιος όμως θα πληρώσει το μάρμαρο για όλη αυτή την καθυστέρηση που προέκυψε από το Κίνημα των Πολιτών και άλλες συλλογικότητες; Φυσικά ο Δήμος Σάμης, ο οποίος θα αναγκαστεί να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 360.000 ευρώ στην εταιρία, κόστος που προέκυψε από την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι στης Σάμης. Αυτό ήταν γνωστό σχεδόν από την αρχή των κινητοποιήσεων και για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος, Μάκης Μονιάς, τις τελευταίες ημέρες προσπάθησε να αμβλύνει την κατάσταση με την εταιρία, ωστόσο το προγραμματισμένο για προχθές Δημοτικό Συμβούλιο δεν έγινε ποτέ, ενώ εκκρεμούν οι παραιτήσεις δύο Αντιδημάρχων του. Να δούμε που θα οδηγηθεί πλέον η κατάσταση και ποια θα είναι η αντίδραση όλων αυτών των κινημάτων και συλλογικοτήτων που επί 18 ημέρες είχαν μπλοκάρει την εκφόρτωση του καραβιού.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed