Κοντά στο μισό εκ. ευρώ είναι η αγωγή της εταιρίας προς τον Δήμο Σάμης, έπονται μεθαύριο και άλλες προσωπικές αγωγές σε βάρος των «επαναστατών»

Δραματική τροπή για τον Δήμο Σάμης και όχι μόνο έχει πάρει η εξέλιξη με το καράβι που ήταν γεμάτο ανεμογεννήτριες και εγκατέλειψε (για λίγες ημέρες) το λιμάνι, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Δήμου, συλλογικοτήτων και διάφορων «επαναστατών».
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η αγωγή που έχει καταθέσει η εταιρία εις βάρος του Δήμου Σάμης ξεπερνάει τις 450.000 ευρώ πλησιάζοντας το μισό εκατομμύριο για διαφυγόντα κέρδη, αφού επί 19 ημέρες το καράβι δεν μπορούσε να ξεφορτώσει στη Σάμη. Ωστόσο, το σημαντικότερο και το πιο δυσάρεστο δεν είναι αυτό, αφού η εταιρία έχει αναθέσει ήδη σε δικηγόρο να καταθέσει προσωπικές αγωγές εις βάρος αυτών που σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης και το κράτησαν όρθιο μέχρι την ώρα αναχωρήσεως του πλοίου. Το ρεπορτάζ λέει ότι αντιμέτωποι προσωπικά με την εταιρία θα είναι ο Δήμαρχος Σάμης, Μάκης Μονιάς, αλλά και ο Δημήτρης Μαντζουράτος, ενώ ακούγονται τα ονόματα 4-5 ακόμη ατόμων που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο έτσι ώστε να μην γίνει η εκφόρτωση των ανεμογεννητριών. Την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα γίνουν γνωστά όλα τα ονόματα, που θα βρεθούν αντιμέτωπα με την δικαιοσύνη. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Σάμης, Μάκης Μονιάς, ενώ ξέρει το ακριβές ποσό της αγωγής κατά του Δήμου το έχει αποκρύψει μέχρι τώρα ακόμη και από Δημοτικούς Συμβούλους που ανήκουν στην δική του παράταξη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed