Σφάζονται… παλικάρια για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου, Κεκάτος και Αυγερινός ακονίζουν μαχαίρια, την ώρα που η ΜΕΘ ξέμεινε στο Ρίο

Η παραίτηση του Φώτη Μεσσάρη από την θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς άναψε το πράσινο φως για τους… δελφίνους, που πριν ακόμη από την παραίτηση ακόνιζαν τα μαχαίρια τους για την καρέκλα του διοικητή.
Ο πρώην Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, Βαγγέλης Κεκάτος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, Θανάσης Αυγερινός, είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για την θέση του διοικητή, με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχουμε. Ο καθένας από τους δύο χρησιμοποιεί τα δικά του όπλα και η μάχη αναμένεται να είναι πολύ σκληρή. Αναφορικά με τον κ. Κεκάτο, έχει την υποστήριξη του πρώην Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, που με τα… κονέ του στα κέντρα αποφάσεων μπορεί να περάσει την γνώμη του. Πέρα από αυτή την υποστήριξη, τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νησί μας τονίζουν σε κάθε κυβερνητική κατεύθυνση ότι ο κ. Κεκάτος είναι αυτός που μπορεί να αναλάβει και να βγάλει από το διοικητικό τέλμα το Νοσοκομείο μας. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αυγερινός έχει την πλήρη υποστήριξη του Βουλευτή, Παναγή Καππάτου, που με τη σειρά του κάνει ότι περνάει από το χέρι του για έχει αίσιο αποτέλεσμα η προσπάθειά του. Ο μεν Κεκάτος (στέλεχος και καλός στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας) απέναντι στον Αυγερινό (ανεξαρτητο-συριζαίο και εκλεκτό του Βουλευτή). Η μάχη είναι πολύ σκληρή τόσο μεταξύ τους όσο και μέσα στο κυβερνόν κόμμα, που βρίσκεται στο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν με τους δύο… δελφίνους, όλο και πιο κοντά έρχεται η επιβεβαίωση ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας που την δανείσαμε την άνοιξη στο Νοσοκομείο του Ρίου, δεν αναμένεται να επιστρέψει στο νησί μας, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, παρά τις εξαγγελίες του Βουλευτή, Παναγή Καππάτου. Το πρώτο και σοβαρό ζήτημα είναι η έλλειψη ατόμων για να την λειτουργήσουν, οπότε και να έρθει θα παραμείνει αδρανής. Το άλλο ζήτημα που έχει προκύψει, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές μας στο Ρίο είναι το γεγονός ότι πολλά εξαρτήματα της ΜΕΘ είναι παλιά και χρειάζονται συντήρηση για να δουλέψουν, δηλαδή χρήματα. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή της και επίσης δεν ξέρουμε αν θα προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό για να την δουλέψει στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Όπως και να έχει το θέμα η ΜΕΘ δεν αναμένεται σύντομα να επιστρέψει και ο νέος διοικητής, όποιος και να είναι αυτός, σε συνεργασία με τον Βουλευτή, την 6η ΥΠΕ ή ακόμη και με τον ίδιο τον Υπουργό, πρέπει να πιέσει έτσι ώστε η ΜΕΘ να επιστρέψει λειτουργική στην Κεφαλονιά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed