Επιμνημόσυνη Δέηση για τους νεκρούς του 1940 στο Μνημείο του Νάπιερ κάτω από συνεχή βροχή, κατάθεση στεφάνων και μια πράξη ξεχωριστή

Τελέστηκε πριν από λίγο η επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου στο Μνημείο του Νάπιερ για τους Έλληνες νεκρούς του Β Παγκοσμίου Πολέμου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από Αρχές και κόμματα.
Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος σε όλους όσους βρέθηκαν στο Μνημείο του Νάπιερ, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα η τελετή πραγματοποιήθηκε κάτω από συνεχή βροχή. Το παρόν έδωσε αυτή τη φορά ο Βουλευτής μας, Παναγής Καππάτος, ο οποίος θεώρησε ότι σε ανοικτό χώρο και σε ένα νησί covid free όπως είναι το δικό μας δεν αποτελούσε πρόβλημα η παρουσία του παρά τις κυβερνητικές εντολές. Ο Βουλευτής μας κατέθεσε το στεφάνι του και έστω και την τελευταία στιγμή απέδωσε τιμή σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, σε εκείνους που πάλεψαν κόντρα στον φασισμό και τον ναζισμό, έτσι ώστε σήμερα να λειτουργεί η ελληνική Βουλή. Του αξίζουν συγχαρητήρια που έστω και κατά το ήμισυ δεν ακολούθησε την κατάπτυστη κατά πολλούς κυβερνητική εντολή. Στεφάνι κατέθεσαν οι πολιτικές και πολιτειακές αρχές του τόπου, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και εκπρόσωποι κομμάτων. Η Φιλαρμονική Αργοστολίου της ΚΕΔΗΚΕ βρέθηκε εκεί για την προσευχή στην μνήμη των νεκρών μας και για τον Εθνικό μας Ύμνο. Η χρήση μάσκας έγινε από όλους τους παραβρισκόμενους. Φέτος δεν υπήρχε η καθιερωμένη δεξίωση στην Περιφέρεια και με τη λήξη της τελετής ο καθένας πήρε τον δρόμο του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed