Το ασυμβίβαστο «φρενάρει» τον Θανάση Αυγερινό από την καρέκλα του διοικητή του Νοσοκομείου μας, ανοίγει ο δρόμος για τον Βαγγέλη Κεκάτο

Πριν από τρεις ημέρες δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ που αφορούσε την διάδοχη κατάσταση για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Αργοστολίου, μετά την παραίτηση του Φώτη Μεσσάρη, που έγινε αποδεκτή από την 6η ΥΠΕ.
Ωστόσο, μέχρι να φτάσουμε στον νέο διοικητή πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις μήνες από σήμερα, όπως μας ενημέρωσε ο Βουλευτή του νομού μας, Παναγής Καππάτος, αφού η παραίτηση του κ. Μεσσάρη πρέπει να περάσει σε ΦΕΚ και οι διαδικασίες αντικατάστασης να ξεκινήσουν μετά, δηλαδή ακόμη δύο μήνες πίσω. Στο διάστημα αυτό (μέχρι να αναλάβει ο νέος διοικητής) χρέη διοικητή μπορεί να κάνουν δύο μόλις άτομα. Ο ένας είναι ο αναπληρωτής, Δημήτρης Δημουλιός και ο άλλος είναι ο επικεφαλής των γιατρών του Νοσοκομείου. Το θέμα είναι όμως ποιος θα αναλάβει τη θέση του διοικητή ουσιαστικά από τη νέα χρονιά. Δύο ήταν τα πολύ μεγάλα φαβορί για τη θέση αυτή, ο Θανάσης Αυγερινός και ο Βαγγέλης Κεκάτος. Μετά από ρεπορτάζ που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο κ. Αυγερινός έχει ασυμβίβαστο για αυτή τη θέση, αφού είναι εν ενεργεία δικηγόρος. Ο νόμος ορίζει ότι αν και εφόσον αναλάμβανε καθήκοντα έπρεπε να παραιτηθεί από την δικηγορία όσο θα ήταν στο Νοσοκομείο, πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει, άρα ο κ. Αυγερινός βγαίνει από το κάδρο και μένει να παίξει… μπάλα μόνος του ο Βαγγέλης Κεκάτος, ο οποίος υποστηρίζεται από το σύνολο σχεδόν των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας. Εκτός βέβαια, αν την τελευταία στιγμή επιφυλάσσεται από τον Βουλευτή κάποια έκπληξη. Όπως και να έχει το θέμα όμως, ο κ. Αυγερινός θα κρατήσει τη θέση του στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, εκτελώντας και χρέη αντιπροέδρου, όπως είναι δηλαδή σήμερα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed