Στέλιος Σπαθής: «Ικανοποιημένοι θα είμαστε όλοι στον Δήμο μας μόνο όταν ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν σωστά τα αντιπλημμυρικά έργα»

Στην πρόσφατη, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκε από τη Δημοτική αρχή η σχετική αλληλογραφία από την εταιρεία δικαιούχο των ανεμογεννητριών (ΔΕΗ- Ανανεώσιμες) και του αναδόχου του έργου (RESINVEST- τεχνική εταιρεία).
Οι απόψεις όλων των πολιτών είναι ισοδύναμες και έχουν την ιδιαίτερη αξία τους. Ο τρόπος έκφρασης επίσης είναι σημαντικός και αξιολογείται. Το Δημοτικό Συμβούλιο θεσμικά όμως φέρει την ευθύνη και είναι υπόλογο στο σύνολο των πολιτών της περιοχής μας. Ο λαϊκισμός είναι γοητευτικός, σαγηνεύει, κεντρίζει το θυμικό, αλλά δυστυχώς δεν επιλύει θέματα. Ως δημοτική παράταξη οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις που ενσωματώθηκαν στην απόφαση. Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:
Να συμμετέχει ο Δήμος μας στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού Π. Φιλίππου στο δίκτυο Δήμων σχετικά με τα αιολικά πάρκα.
Αναβάθμιση του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να μην κόβεται συχνά το ρεύμα, ειδικά στην Έρισσο.
Από κοινού με τον Δήμο Σάμης, της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες Α.Ε. Και όσων πολιτών το επιθυμούν την ίδρυση ενεργειακής κοινότητας.
Οι κοινότητες Αγίας Ευφημίας, Καραβομύλου και Πουλάτων να ενταχθούν στο ίδιο τιμολογιακό καθεστώς που είναι τα Μακρυώτικα και τα Διβαράτα.
Μεταβίβαση στην ιδιοκτησία του Δήμου του ακινήτου που έχει στην κατοχή της η ΔΕΗ στη Σάμη.
Να μη δοθεί ξανά άδεια εγκατάστασης από την Κυβέρνηση ή την Περιφέρεια για άλλες ανεμογεννήτριες στην περιοχή μας.
Όσο αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα, κυρίως στην Αγία Ευφημία, να “τρέξει” το έργο του αγωγού της μελέτης του κ. Κουγιανού, να πάρει άμεσα τις άδειες και να τύχει γρήγορης χρηματοδότησης. Η συνολική διευθέτηση των νερών του ορεινού όγκου είναι η πλέον αποτελεσματική λύση, όπως είχαμε επισημάνει και ένα χρόνο πριν. Το σχετικό διαχειριστικό σχέδιο του κ. Κουγιανού να γίνει κτήμα των κατοίκων της περιοχής για τυχόν διορθώσεις-παρατηρήσεις μέσω δημόσιας διαβούλευσης και μετά να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ικανοποιημένοι θα είμαστε όλοι στον Δήμο μας μόνο όταν ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν σωστά τα αντιπλημμυρικά έργα. Ως τότε, κανένας εφησυχασμός ή αργοπορία πλέον δεν επιτρέπεται.

Στέλιος Σπαθής
Επικεφαλής «Ανοικτοί Ορίζοντες»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed