Κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Καμπάνας αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, βρέθηκε σήμερα στο Μνημείο του Πολυτεχνείου στη Πλατεία Καμπάνας, τίμησε τα θύματα του Πολυτεχνείου, όσους συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας, αλλά και όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται απέναντι σε κάθε μορφή αυταρχισμού.
Το Πολυτεχνείο ζει και στέκεται όρθιο 47 ολόκληρα χρόνια, ως σύμβολο διεκδίκησης και δράσης, για να μας θυμίζει ότι ποτέ σε αυτή τη χώρα δεν χαρίστηκε η Ελευθερία, ότι καμία εξουσία δεν παρέμεινε επενδύοντας στον φόβο των πολιτών και ότι το σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” παραμένει επίκαιρο. Για το λόγο αυτό, σε καιρούς πανδημίας, θα υπερασπιζόμαστε τη πρόσβαση των νέων στη δημόσια παιδεία, το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται, το δικαίωμα όλων των πολιτών σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση και να προβεί σε έγκαιρη λήψη μέτρων ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα τολμάμε να μιλάμε για τη λίστα Πέτσα, για τη φίμωση της Αντιπολίτευσης, για το επιτελικό κράτος που δεν λογοδοτεί πουθενά.
Το Κίνημα Αλλαγής, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, αγωνίζεται για την εθνική ενότητα και δεν υιοθετεί τις τακτικές όσων επιλέγουν τον διχασμό με αφορμή την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Από τη πρώτη στιγμή, καταδίκασε ως αντισυνταγματική την Απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση σε όλη την επικράτεια των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, ενώ παράλληλα τάχθηκε απέναντι σε μια τεχνητή σύγκρουση για μικροκομματικά οφέλη, την ίδια στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται. Η κοινή λογική και η υπευθυνότητα, θα αποτελεί πάντοτε το αντίδοτο απέναντι στο φανατισμό και τη βία. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα, στη Πατρίδα και στη Δημοκρατία θα αποτελεί πάντοτε τη θεμελιώδη υποχρέωση όλων μας. Μόνο με το τρόπο αυτό, η ιστορική μνήμη του Πολυτεχνείου διατηρείται και αντιστέκεται απέναντι στην επιβαλλόμενη λήθη!

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed