Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Δίχως προηγούμενο η κοινωνική αδικία που επιφέρει η προωθούμενη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης

Το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Αργοστολίου στην 34ηςΤακτικής Συνεδρίαση του που έγινε την Τετάρτη στις 11 Νοεμβρίου του 2020 συζήτησε το θέμα που αφορά τις: «Απόψεις της Ν.Ε. ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την επερχόμενη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης με το ν/σ «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Nομοθεσίας» και κατά πλειοψηφία αποφάσισε το παρακάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη συνημμένη επιστολή της Ν.Ε. ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, δηλώνει την αντίθεσή του στη δίχως προηγούμενο κοινωνική αδικία που επιφέρει η προωθούμενη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης και ζητάει
• Την απόσυρση του Κεφαλαίου Γ του νομοσχεδίου, που αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση, στο σύνολό του.
• Την προώθηση και ολοκλήρωση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε όλη την επικράτεια σε εύλογο χρονικό διάστημα με ευθύνη της Κυβέρνησης και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξει μια συνέχεια στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, ενώ δεν θα υπάρξει η αιφνιδιαστική απαξίωση της περιουσίας των δημοτών μας οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες γης εκτός σχεδίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed