Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά πίσω χρήματα, ποιοι παραγωγοί επιστρέφουν Αγροτικές Επιδοτήσεις από Κεφαλονιά και Ιθάκη

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ο Οργανισμός Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με ανακοίνωση του ζητά πίσω Αγροτικές Επιδοτήσεις που δεν έπρεπε να δοθούν, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.
Συγκεκριμένα σε εφαρμογή του άρθρου 63 του Καν. (Ε.Ε.) 1306/2016 ο Οργανισμός Πληρωμών προχωρά στη διαδικασία ανάκτησης των αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντων ποσών και των οφειλών από διοικητικές κυρώσεις που προέκυψαν κατόπιν των διοικητικών, επιτόπιων και διασταυρωτικών μηχανογραφικών ελέγχων για το ημερολογιακό έτος αιτήσεων 2019. Αναλυτικότερα οι οφειλές χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:
-Αχρεωστήτως ή παρατύπως καταβληθέντα ποσά
-Οφειλές από διοικητικές κυρώσεις
-Οφειλές από κυρώσεις πολλαπλής συμμόρφωσης.
Οι ΘιακοΚεφαλονίτες Παραγωγοί που εμπίπτουν στις εν λόγω κατηγορίες έχουν δικαίωμα ένστασης, έως Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020. Σε περίπτωση μη καταβολής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και μη υποβολής εμπρόθεσμης έγγραφης ένστασης, ή οι έγγραφες παρατηρήσεις κριθούν αβάσιμες, ο Οργανισμός Πληρωμών θα προχωρήσει την διαδικασία ανάκτησης παρακρατώντας τα οφειλόμενα ποσά από το τσεκ Δεκεμβρίου 2020. Διευκρινήσεις παρέχονται στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά, από τις 8 πρωί έως τις 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed