Δύο προτάσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων στην Κεφαλονιά

Τα περισσότερα καταστήματα στο Αργοστόλι αυτή τη στιγμή είναι κλειστά. Όπως φαίνεται δεν θα λειτουργήσει η αγορά ούτε τα Χριστούγεννα. Είναι μια ευκαιρία τα καταστήματα να κάνουν κάποιες ενέργειες ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους με χρήση Τεχνολογίας.
Οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να μπορούν να γίνουν γρήγορα και να μην κοστίζουν πολλά χρήματα, Δεν μπορούν για παράδειγμα όλοι να δημιουργήσουν eshop μέχρι τα Χριστούγεννα. Γι’ αυτό κάνω δύο προτάσεις:
1. Όλα τα καταστήματα να τοποθετήσουν στις βιτρίνες τους εκτυπώσεις με τα καλύτερα (ή πιο δημοφιλή) προϊόντα τους με ένα εξειδικευμένο #QRcode από κάτω. Ένας πελάτης που περνάει απέξω (ίσως ακόμα και από το αυτοκίνητο) θα μπορεί να σκανάρει το #QRcode με το κινητό του και να οδηγείται σε μια φόρμα παραγγελίας. Είναι εξαιρετικά απλή η διαδικασία ειδικά για μια μικρή πόλη όπως το Αργοστόλι.
2. Φαίνεται ότι φέτος δεν θα υπάρχει Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία. Αντί Χριστουγεννιάτικού χωριού με τα σπιτάκια, να τοποθετηθεί για φέτος μια κατασκευή από ταμπλό με εκτυπώσεις που το καθένα θα αντιστοιχεί σε ένα παλιό σπιτάκι, δηλαδή μία επιχείρηση. Οι δημότες θα μπορούν να περιηγούνται στην πλατεία κρατώντας αποστάσεις και να βλέπουν κάθε ταμπλό/επιχείρηση έχοντας τη δυνατότητα να τα παραγγείλουν με τη λογική που περιέγραψα παραπάνω και να τους παραδοθούν στο σπίτι.
Αυτές είναι απλές λύσεις που μπορούν εύκολα να γίνουν έως τα Χριστούγεννα. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία όπου φαίνεται ένα supermarket που υπάρχει μέσα σε έναν σταθμό μετρό στη Νότια Κορέα. Οι πελάτες ψωνίζουν σκανάροντας #QRcodes ενώ περιμένουν το μετρό.
Επιπλέον, αν σχεδιασθεί σωστά, μπορεί να γίνει και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Μπορεί δηλαδή να μην οδηγούν τα #QRCodes μόνο σε προϊόντα αλλά σε video, σε διαγωνισμούς κ.α.
Στις δύσκολες εποχές απαιτείται γρήγορη προσαρμογή, άνοιγμα στην Τεχνολογία και αποδοχή καινοτόμων λύσεων.
Δείτε επίσης ένα βίντεο από αυτό το supermarket εδώ: https://youtu.be/oPM4Ui6Sjfk
Αν ενδιαφέρεσθε για #QRcodes και πως μπορείτε να τα δημιουργήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε, δείτε ένα παλιότερο video που είχα φτιάξει για τη χρήση τους στα εστιατόρια εδώ: https://youtu.be/ZY0R-wHlx2U
#QRChristmas #Argostoli #QRcodes

Αγησίλαος Κονιδάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed