Ο σωλήνας του Άγγελου Κωνσταντάκη που δεν ήξεραν που να τον βάλουν και η εταιρία που έστησε το δέντρο στην πλατεία Αργοστολίου

Πολλά ήταν τα μηνύματα που λάβαμε αναφορικά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στην πλατεία Αργοστολίου. Κατά πόσο δηλαδή αυτό οφείλεται στα δικά μας στολίδια και ποια εταιρία ανέλαβε να το στήσει.
Επικοινωνήσαμε με τον σύμβουλο Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου, Βίκτωρα Ρουχωτά, που έχει αναλάβει το στόλισμα της πόλης μας εν όψη των Χριστουγέννων και του θέσαμε κάποια ερωτήματα, με το κυριότερο να είναι γιατί δεν προτίμησε ο Δήμος να δώσει χρήματα στους τοπικούς επαγγελματίες και έφερε συνεργείο από την Αθήνα για την τοποθέτηση του δέντρου. Ο κ. Ρουχωτάς ήταν σαφής στην απάντησή σου, όπου μεταξύ άλλων μας ανέφερε: «Πέρσι η πόλη μας δεν στολίστηκε όπως θα έπρεπε, αφού υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα με την λειτουργία της ΚΕΔΗΚΕ. Φέτος όμως δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το Αργοστόλι αστόλιστο και παρά την πανδημία έπρεπε να παρουσιάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ψάχνοντας για δέντρο στις αποθήκες του Δήμου βρήκαμε την σωλήνα του Άγγελου Κωνσταντάκη, που από μόνη της δεν ξέραμε τι να την κάνουμε και που να την βάλουμε. Αποφασίστηκε με πολύ μικρό χρηματικό κόστος αυτή η σωλήνα να φτιαχτεί και να στηθεί στην πλατεία. Η εταιρία απλά είχε την υποχρέωση να την στήσει όπως και έγινε. Ένα πολύ μικρό, ως ελάχιστο χρηματικό ποσό πήγε για αυτή την δουλειά και μόνο για το δέντρο. Ο υπόλοιπος στολισμός της πόλης, τόσο παραλιακά όσο και στο εσωτερικό της έγινε από Κεφαλλονίτες ηλεκτρολόγους και από υπαλλήλους του Δήμου. Οπότε δεν καταλαβαίνω πως λένε κάποιοι ότι τα χρήματά μας πήγαν εκτός Κεφαλονιάς. Δεν γινόταν διαφορετικά μόνο για το δέντρο, αφού ένας απλός σωλήνας δεν έφτανε για να λέμε ότι έχουμε στολίσει την πλατεία μας».
Στην ερώτησή μας για το αν αυτή η κατασκευή μπορούσε να δοθεί σε κάποιον Κεφαλλονίτη επαγγελματία, ο κ. Ρουχωτάς μας απάντησε: «Ένα μεγάλο μέρος της κατασκευής έγινε στην Κεφαλονιά, ωστόσο η τοποθέτηση έπρεπε να γίνει από το συγκεκριμένο συνεργείο που είχε την τεχνογνωσία, αφού η συγκεκριμένη εταιρία το σχεδίασε. Το κόστος για τον Δήμο επαναλαμβάνω ότι ήταν πολύ μικρό. Άρα το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα δαπανηθούν για τον στολισμό σε ολόκληρο τον Δήμο Αργοστολίου θα μείνουν σε ντόπιους επαγγελματίες και συνεργεία τοποθέτησης». Στοπ τέλος της επικοινωνίας μας ο κ. Ρουχωτάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο φετινός στολισμός θα είναι πολύ καλύτερος τόσο από τον περσινό όσο και από άλλους παρελθόντων ετών, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed