Απάντηση Παντελειού στον Αραβαντινό περί των γλυπτών Σκλάβου

Αξιότιμε κ. Αραβαντινέ, δεν μπορώ να απαντήσω εκ μέρους των άλλων παρατάξεων και συμβούλων, μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω πως η δική μας παράταξη έλαβε υπ ‘όψιν τα εξής κριτήρια:
1. Την διατυπωμένη θέση μας για την αξιοποίηση του εν λόγω κτηρίου ως εστία πολιτισμού.
2. Την διεθνή αναγνώριση του Κεφαλονίτη γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου
3. Την πρόθεση της οικογένειας να παραχωρήσει τη συλλογή στο Δήμο μας χωρίς αντίτιμο.
4. Το γεγονός ότι προβλέπονται χρηματοδοτήσεις για δημοτικά πολιτιστικά κτίρια (π.χ. Φιλόδημος), οπότε είναι δυνατόν η υλοποίηση να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου μας.
5. Την πρότασή μας για πρόβλεψη κατάλληλου χώρου για τη φιλοξενία περιοδικών πολιτιστικών εκθέσεων.
6. Την πρότασή μας για μια μικρή έκθεση με αντικείμενα από το Κοργιαλένειο μουσείο με συμβολικό αντίτιμο, στηρίζοντας τη λειτουργία του Κοργιαλένειου Μουσείου και βιβλιοθήκης.
Τέλος, αναφορικά με το χρέος προς το ΙΚΑ, του οποίου τη ρύθμιση ψηφίσαμε και εμείς, σας πληροφορώ πως η μη αποδοχή αυτού και η ένταξή του σε κάποιου είδους ρύθμιση, κόστισε στο Δήμο μας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε προσαυξήσεις και θα κόστιζε ακόμη περισσότερα αν δεν ρυθμιζόταν έστω τώρα. Αν λοιπόν δεν το ψηφίζαμε για να μη μας εγκαλείτε εσείς σήμερα, πιθανότατα το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να συζητούσε εκ νέου τη ρύθμιση ενός ακόμη μεγαλύτερου ποσού, ίσως της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ. Σας ευχαριστώ πολύ για την επώνυμη δημόσια κριτική σας, θεωρούμε τον πολιτικό διάλογο αναγκαίο για το σχεδιασμό των θέσεων και των προτάσεών μας.

Αλέξανδρος Παντελειός
Επικεφαλής της παράταξης “Κεφαλονιά νησί για όλους”

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed