Η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία, ανακοινώνεται το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και είμαστε ακόμη στην αρχή, τα δύσκολα είναι μπροστά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 90000 και πάνω από 500 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα ενώ συμπληρώθηκαν πάνω από 1600 θάνατοι συνολικά στη χώρα.
Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΓΝΚ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 26/11/20 για να αναδείξει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΓΝΚ και κατ’ επέκταση το ΕΣΥ και να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση. Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τους 8 μήνες που της προσέφερε ο λαός με την υπεύθυνη στάση του στην αναστολή της διασποράς του κορωνοϊού με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , δημιουργία ΜΕΘ, επαναλαμβανόμενα test ανίχνευσης κορωνοϊού και αντ’ αυτού υποτάχθηκε το καλοκαίρι στα συμφέροντα μεγαλοξενοδόχων, διεθνών τουριστικών πρακτορείων, ακτοπλόων και αεροπορικών εταιρειών προκαλώντας την αναζωπύρωση της επιδημίας στη χώρα έτσι και τώρα υποτάσσεται στα συμφέροντα βιομηχάνων, μεγαλοεργοδοτών κλπ.
Ο λόγος που δε μειώνονται τα κρούσματα είναι η μεγαλοεργοδοτική υγειονομική ασυδοσία στους χώρους εργασίας. Έχει παραγίνει με την υποκρισία που ενδύεται μανδύα δήθεν επιστημονικοφάνειας. Και αυτό γιατί τώρα επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα και όχι μόνο αυτές που αφορούν βασικά αγαθά. Το εκκολαπτήριο της επιδημίας είναι οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ που χρησιμοποιούν αναγκαστικά και καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι για να μετακινηθούν προς και από τους χώρους εργασίας. Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να εκτιναχθεί ο τζίρος των ιδιωτικών κλινικών καθώς κανένας ασθενής που πρόκειται να χειρουργηθεί δε θα ρισκάρει να μπει σε δημόσιο νοσοκομείο το οποίο νοσηλεύει COVID-19 περιστατικά. Η δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πανδημίας , οι μη COVID-19 κλινικές έχουν διαλυθεί ή συρρικνωθεί, ενώ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου.
Η μετατροπή των Γενικών ΜΕΘ , των καρδιοχειρουργικών μονάδων , των αιθουσών ανάνηψης, των χειρουργικών αιθουσών σε ΜΕΘ κορωνοϊού θέτει σε κίνδυνο ζωές ασθενών αφού διασωληνωμένα περιστατικά θα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους αναμένοντας κλίνες ΜΕΘ. Η κυβέρνηση επικαλείται τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ η ίδια και οι προηγούμενες φρόντισαν να στενέψουν ασφυκτικά τα όριά του και την ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι είναι θωρακισμένο. Χρόνια τώρα, μεθοδευμένα και αποφασιστικά, αυτοί που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις αντοχές του δημοσίου συστήματος υγείας, ψήφισαν και στήριξαν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, έκλεισαν κλινικές, τμήματα, χιλιάδες κρεβάτια, ολόκληρα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία, επικαλείται την ατομική ευθύνη εξαφανίζοντας από το κάδρο την δική της ευθύνη. Απογειώνει πάλι το υποκριτικό προπαγανδιστικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης του κάθε νέου και απλού ανθρώπου για να κουκουλωθούν οι εγκληματικές ευθύνες του κράτους και των μεγαλοεργοδοτών.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ,
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.
Απαιτούμε:
· Επίταξη χωρίς αποζημίωση των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων που μέχρι τώρα αντιμετωπίζουν την υγειονομική κρίση ως ευκαιρία κέρδους.
· Όχι στα οριζόντια λουκέτα που επιτείνουν τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες και σχεδιασμός διαγνωστικών tests προκειμένου να σχηματιστεί καθαρή επιδημιολογική εικόνα που θα συμβάλει στην λήψη των αναγκαίων μέτρων.
· Συμβολή των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας αντί να τις αποψιλώνουν ή να τις κλείνουν.
· Να βελτιωθούν οι συνθήκες στα ΜΜΜ αξιοποιώντας όλο το στόλο τους.
· Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
· Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών , όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Επιστροφή του υπόλοιπου εξοπλισμού των κλινών της ΜΕΘ και άμεση λειτουργία της με κατεπείγουσες προσλήψεις εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών.
· Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημοσίου συστήματος υγείας.
· Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα και οι απεργοκτόνες διατάξεις που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed