Παναγής Καππάτος: «Πού βρισκόμαστε αυτή την στιγμή και ποιά παράταση αναμένεται να δοθεί για τις αποζημειώσεις λόγω του “Ιανού”»

Με συνέχεις αποφάσεις της η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών εγκρίνει αποζημιώσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που υπέστησαν καταστροφές από τον πρόσφατο μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ».
Συνολικά στα νησιά μας, 661 Επιχειρήσεις έχουν αποζημιωθεί με το ποσό των 5.288.000 ευρώ και 487 Κατοικίες με 2.330.350 ευρώ. Αναλυτικότερα, για τον Νομό μας ισχύουν, μέχρι στιγμής, τα κάτωθι:
Στη Κεφαλονιά έχουν αποζημιωθεί 620 Επιχειρήσεις με συνολικό ποσό 4.960.000 ευρώ και 463 Κατοικίες με 2.192.700 ευρώ.
Όσον αφορά στην Ιθάκη, 41 Επιχειρήσεις έχουν λάβει συνολικά 328.000 ευρώ και 24 Κατοικίες, 137.650 ευρώ.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού υπό τη πίεση μάλιστα της υγειονομικής κρίσης και των περιορισμών που εκείνος υφίσταται. Προκειμένου, δε, οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφές του «Ιανού» να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους ενίσχυσης, πρόκειται άμεσα να παραταθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως και τον Ιανουάριο του 2021. Παρά τις δυσκολίες που η Διεύθυνση αντιμετωπίζει μπορούμε να αναληφθούμε τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισής της στις ανάγκες που ο καταστροφικός κυκλώνας προκάλεσε. Εάν μάλιστα αναλογιστούμε την ανταπόκριση της γραφειοκρατίας σε κρίσεις αντίστοιχου μεγέθους κατά το πρόσφατο παρελθόν, μπορούμε να βγάλουμε κρίσιμα και ασφαλή συμπεράσματα.
Οφείλω, ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης να ευχαριστήσω την ΔΑΕΦΚ, την Γενική Γραμματεία Υποδομών και προσωπικά τον Γραμματέα κ. Γιώργο Καραγιάννη καθώς και τον Διευθυντή του γραφείου του κ. Λέκκα, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε κατά το διάστημα που ακολούθησε από το πέρασμα του «Ιανού». Σε ό,τι με αφορά είμαι παρών στα προβλήματα των πολιτών και επιχειρηματιών των νησιών μας. Μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και κακόβουλες κριτικές που αποπροσανατολίζουν τη δημόσια συζήτηση από την ουσία των προβλημάτων των πολιτών, τις αφήνω στη κρίση τους.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed