Το ύστατο αντίο στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο «Θεός» του ποδοσφαίρου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία

Μέσα σε κλίμα οδύνης ο Ντιέγκο Μαραντόνα οδηγήθηκε τα μεσάνυχτα στην τελευταία του κατοικία. Η πομπή με το φέρετρο που μετέφερε τη σορό του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αναχώρησε από την Casa Rosada.
Υπό τη συνοδεία πάρα πολλών περιπολικών και μηχανών της αστυνομίας, κατευθύνθηκε προς το νεκροταφείο Jardín της Μπέλα Βίστα: στο τελευταίο… γήπεδο του μεγάλου αστέρα. Η πομπή έφυγε μέσα από τη λεωφόρο Πασέο Κολόν, με χιλιάδες κόσμου να στοιβάζεται δεξιά κι αριστερά από τον δρόμο για να «αποχαιρετήσει» τον μεγάλο Αργεντινό άσο και απόλυτο ίνδαλμα για όλη τη χώρα. Χιλιάδες συμπατριώτες του Μαραντόνα βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να πουν το τελευταίο αντίο στον ένα και μοναδικό Ντιέγκο. Τον ποδοσφαιριστή που δόξασε όσο κανείς άλλος την Αργεντινή. Μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, λάτρεις του ποδοσφαίρου και μη, θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον θρύλο του ποδοσφαίρου. Τον δικό τους θρύλο, μετά την απώλεια του οποίου στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος. Μάλιστα το θλιβερό γεγονός του θανάτου του ένωσε μέχρι και ορκισμένους εχθρούς, όπως τους οπαδούς της Μπόκα και της Ρίβερ που αγκαλιάστηκαν έξω από την Casa Rosada. Τελικά λίγες ώρες αργότερα η σορός του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, η οποία είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί της Πέμπτης, έφτασε στο νεκροταφείο Jardín της Μπέλα Βίστα.
Εκεί, παρουσία της οικογένειάς του και ελάχιστων κοντινών του ανθρώπων, ο θρύλος του ποδοσφαίρου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Ετάφη δίπλα στους τάφους της μητέρας του Τότα και του πατέρα του Δον Ντιέγκο. Στην τελετή έδωσαν το «παρών» η Καλούντια Βιγιαφάνιε, οι δύο κόρες τους Ντάλμα και Τζιανίνα, τα αδέρφια του και μόλις 25 άτομα του πολύ στενού οικογενειακού κύκλου του μεγάλου Αργεντινού άσου. Την ίδια ώρα, έξω από το Jardin, χιλιάδες κόσμου με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσε με τον δικό του τρόπο τον «Ντιεγκίτο». Μάλιστα εκατοντάδες άτομα προσπάθησαν να προσεγγίσουν την τελετή και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, με τον κόσμο να ενημερώνεται λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα ότι ολοκληρώθηκε η ταφή και να ξεσπάει σε νέους λυγμούς και σε τραγούδια για να τιμήσει τον «δικό» του Ντιέγκο. Πάντως από το «τελευταίο αντίο» στον Ντιέγκο Μαραντόνα δεν έλειψαν τα ευτράπελα. Συγκεκριμένα, ο οδηγός της νεκροφόρας που μετέφερε τη σορό του «Πίμπε Ντ’ Όρο» μπέρδεψε την έξοδο στην περιφερειακή οδό, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η άφιξή της στο κοιμητήριο της Μπέλα Βίστα. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, τα ΜΜΕ της Αργεντινής έκαναν λόγο για κακή οργάνωση. Νωρίτερα, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν σε όλους τους δρόμους πέριξ της Casa Rosada, η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει δύο ώρες νωρίτερα το λαϊκό προσκύνημα (μεταφέροντας σε άλλη αίθουσα το φέρετρο με τη σoρό του Μαραντόνα), την ώρα που χιλιάδες Αργεντινοί περίμεναν υπομονετικά μήπως ανοίξουν και πάλι οι πύλες.

Ρεπορτάζ Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed